K velikonoční nadívce se hodí “cvikla”. Připravuje se z červené řepy, což kromě toho, že je chuťově výborná např. k masu, k vajíčkám… rovněž pomáhá stimulovat a zlepšovat celkovou funkci jater.
Ingredience:
– červená řepa
– sůl, cukr,
– ocet
– křen
Rychlý návod:
Řepu uvařím do měkka, nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na struhadle (kterým se strouhají brambory na bramboráky), a zamícháme spolu se solí, cukrem, octem a křenem – množství je už v závislosti na jednotivých mlsných jazýčkách 🙂 Mňam mňam
Řepu uvařím do měkka, nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na struhadle (kterým se strouhají brambory na bramboráky), a zamícháme spolu se solí, cukrem, octem a křenem – množství je už v závislosti na jednotivých mlsných jazýčkách 🙂 Mňam mňam
0 Komentářů