Všechno je v našich rukou!

Všechno jinak, od začátku. Překopat celý svůj svět. Některé části zanechat, ty důležité a krásné. Ty horší okamžitě vymazat. Občas to napadne každého z nás. Chvilku sníme a říkáme si, jak by vše mohlo být jiné. Určitě bych nebyla tam, kde jsem. Měla bych se lépe, bylo by mi krásně. Ruku na srdce …. rozhodly jsme se tenkrát sami? Nutil nás někdo? Ne, svůj život si jedeme každý dle svého scénáře. Každé rozhodnutí, které uděláme, je naše a v tu chvíli ho děláme, dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Nevím, jestli je dobré se babrat v minulosti, kterou stejně nezměníme. Je dobré občas zavzpomínat, ale určitě ne jí žít. Znám pár lidí, kteří umí žít tady a teď a musím říct, že na jednu stranu je to pro mě obdivující. Opravdu neřeší, co bude zítra, za týden, za měsíc. Kam pojedou na dovolenou a podobně. Jsou volní, nespoutaní a vybrali si to zcela sami. Je jim jedno, zda to někdo nechápe, je to jen jejich volba. Musím uznat, že kolikrát to jsou nejšťastnější lidé, které znám.

I my si můžeme dopřát část volnosti, jakou mají oni. Odhodit občas zábrany, pohledy okolí. Proč dělat něco, co nechceme a i když si to naplánujeme, můžeme to přeci změnit. Můžeme žít chvilku bez plánování, žít tady a teď. Pro sebe, pro své milované, odhodit přítěže, prostě si to užít. Jen tak se sebrat a udělat to. Když se nad tím tak zamyslím, mám na tváři ten krásný úsměv, protože ta představa je naprosto báječná. První, co mě napadlo, sbalit se a vyrazit jen tak pryč. Bez telefonu, velkého kufru plného “nezbytností” a chvilku si užít vše, co v normálním pracovním životě míjím.

Krása a nic jiného. I tyhle představy jsou důležité. Dávají nám šanci jednoho dne ráno vstát a prostě to udělat. Spousty z nás usínají s velkými plány. Málokdo ale ráno vstane a plán má stále v hlavě. Buď si řekneme, tak až zítra. Dnes musím ještě tohle a tohle. Nebo, to zas byl nápad. Stejně to nejde. Zkuste si večer než ulehnete, plán napsat. A i kdyby se nepovedl hned ráno, tak ho schovejte. Jednou totiž přijde ten vzácný okamžik, vy vstanete a aniž byste se koukali do papíru, tak ho prostě uděláte. 😉

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account