Fotka z dovolené v reálném čase? Podle blogerky Libušky ideální pozvánka pro zloděje. Co myslíte vy?
“Vykradli mě, když jsem byl na dovolené!”

Počkejte s fotkami z dovolené a chráníte se před nežádoucími návštěvami

Tuto větu očekávám letos v létě asi tak u poloviny mých přátel, které mám na Facebooku. Dávat na sociální sítě fotky z aktuální dovolené v reálném čase?!? To mi hlava nebere… lepší pozvánku pro zloděje si snad ani nedokážu představit. Ani kdybyste si vyvěsili na balkón obří plakát s nápisem „JSEM NA DOVOLENÉ!“, nepřečte si ho zdaleka tolik lidí, kolik lidí uvidí Vaše fotky či komentáře Vašich přátel u těchto fotek. Pořád říkám, že dnešní doba je úžasná právě díky možnostem, které nám nabízí internet, nabádám Vás, ať toho využijete, ale občas si říkám…kam jste dali rozum?

Než napíšete status či uveřejníte fotku, přemýšlejte nad možnými dopady.
Fotka z dovolené v reálném čase
Proč to vlastně děláme? Chceme vyvolat závist či se pochlubit? Nic proti tomu. Ale sdílení fotek z dovolené přeci klidně může počkat do Vašeho návratu. Dovolenou si bereme proto, abychom si odpočinuli od běžného stereotypu a dnešní uspěchané doby. Zapomeňme alespoň těch pár dnů v roce na internet, média, online přátele a sdílení svého života. Ten drahocenný čas úžasného odpočinku nepromarněte brouzdáním po sociálních sítích, ale třeba o to víc foťte a ukládejte zážitky do své paměti, ať je za dlouhých zimních večerů na co vzpomínat. Fotka z pláže s komentářem: „takhle se teď máme“ je krásnou pozvánkou pro zloděje, počkejte s fotkami až do návratu, prosím.

Pojďme se na facebook a práci s ním podívat i trochu jiným pohledem, než se díváme běžně
Uvedu Vám takový krátký příběh k zamyšlení. S jednou mojí kolegyní jsme vždycky žasly, kolik se toho dá zjistit o novém člověku, který nastoupil k nám do práce, aniž bychom měly nějakou těžkou práci s hledáním informací. Stačilo znát jeho jméno. Dříve, než jsme se s daným člověkem seznámili osobně, věděly jsme rodinný stav, počet dětí, oblíbenou destinaci dovolené, jak dotyčný vypadá v plavkách, jak vypadá jeho manžel/manželka, vše o jeho koníčcích, nemocech, kde předtím a jako co pracoval, jestli ho to bavilo, silné a slabé stránky, vyjadřování, životní postoje, oblíbené jídlo, zkrátka všechno. Žasly jsme… lidé na sebe na internetu prozradí kde co. Když se pak s takovým člověkem seznámíte osobně, musíte se usmívat, protože před Vámi stojí někdo, koho už tak trochu znáte.

Tohle je příklad spíše k pousmání, my s kolegyní jsme zjištěné informace nijak nezneužívaly. Doba je ale nepředvídatelná a může se stát cokoli. Přemýšlejte, co pustíte mezi úplně neznámé lidi a mějte na paměti, že ať máte na FB jakkoli nastavené soukromí, to, co tam napíšete, může být kdykoli zveřejněno celému světu.

Ne, nezměnila jsem názor, miluju tuhle dobu, internet a jeho neomezené možnosti, ale týden bez internetu jsem si parádně užila!
Přeji Vám všem krásný čas dovolených a ať Vám usměv na tváři vydrží alespoň do další dovolené:)
Libuška
www.libuskastepankova.cz
www.facebook.com/NakupyBezHranic

Zdroj foto:Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account