Milé ženy,

kromě toho, že jsem letos začala pravidelně chodit opět na jógu a na kurzy latinských tanců, uvažuji i víc o tom, co jím, piju, co mi prospívá a proč.

Už před časem mě moc zaujala stránka dvou mladých nadšenců, kteří začali vozit z Thajska mladé zelené kokosy a prodávat je na našem trhu.

Jejich web je plný zajímavých informací o prospěšnosti pití kokosové vody. V Indii říkají kokosové palmě „strom života“. Herečky v Hollywoodu zase „tajemný elixír mládí“. Dobře ví proč. Voda z mladého kokosu hydratuje, léčí, posiluje imunitu, omlazuje pleť, zpomaluje stárnutí.

Takže jsem se rozhodla a objednala. Vše proběhlo hladce a včera mi dojela první várka kokosů – má týdenní dávka zdraví.

Podařilo se mi dokonce do kokosu na první dobrou vlámat a musím říct, že jsem mile překvapená.

Kokosová voda je lahodná, je jí překvapivě hodně. Kokosovou dužinu jsem vydlabala a rozmixovala s banánem a bílým jogurtem. Skvělá snídaně :-D:-)
No a co mě přesvědčilo, že jsem do toho šla? Není toho málo – koukněte! 😉

Proč kokosová voda?

(zdroj www.mladykokos.cz)

1. Budeš zářit zdravím

A hlavně tvoje tělo. Moje kombinace draslíku a hořčíku ti podpoří krevní oběh, vyrovná tlak a posílí činnost srdce – ani nevíš jak.

2. A tvoje pleť taky

Mám tolik minerálů, vitamínů a elektrolytů, že můžeš všechny ty pleťové krémy hodit do koše. Proč mě asi pijí hollywoodské hvězdy?

3. Oblékneš džíny ze střední

Příroda tomu chtěla, že moje voda nemá žádné tuky ani cholesterol. Se mnou se ti nepodaří ztloustnout, ani kdyby ses na kokos stavěl.

4. Přestaneš se mračit

Vědci říkají, že thiamin a kyselina panthenolová skvěle snižuje stres nebo co. A umím udržovat i správné pH – takže se nebudeš tvářit kysele.

5. Zregeneruju tě raz dva

To věděli už lidé v pravěku. Na zranění, jizvy, pleš a imunitu dračí, denně vypít jeden kokos stačí. Ty jo, umím i rýmovat, to jsem nevěděl!

6. Prodloužím tvoje mládí

A vědci ještě říkali, že mám v sobě antioxidanty a kyselinou laurovou a cytokininy a že to všechno zpomaluje stárnutí. Prostě budeš fit.

7. Nepokazím žádnou party

Vezmi mě do ruky, přidej brčko. V létě vždy pobavím, v zimě ti udělám doma tropický ráj.

8. Budeš mít čistý ionťák

Sportuješ? Jasně, že jo – ale takhle přírodní isotonický iontový nápoj jsi ještě neměl. Nedráždím žaludek. A chutnám božsky, pochopitelně.

9. Jsme stejná krevní skupina

Možná nevíš, že složení mé vody je hodně podobné složení tvé krevní plazmy. Mám prostě všechno, co tvé tělo potřebuje k životu.

10. Hodím se kamkoli

Na stůl, do ruky, k večírku, do dezertů, hoď mě i do polévek, smoothies… Moje maso se hodí pro desítky receptů. A nejraději se hážu do pohody.

A protože dobré zkušenosti se mají šířit dál, tak šířím mezi Vás.

Uvidím, co se mnou pravidelná konzumace kokosů provede, ale ublížit rozhodně asi nemůže.
Tak hodně zdraví i Vám!
:-* Petra

zdroj www.mladykokos.cz

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account