Tento recept mám od tchýně. Dezert je nepečený, příprava je jednoduchá a všem chutná.
BeBe DEZERT NEPEČENÝ (menší plech)
2 balení sušenek BeBe mléčné
2 balení sušenek BeBe kakaové
750 ml mléka
2 balení čokoládového pudinku
5 lžic cukru krupice
2 vanilkové cukry
1 kelímek šlehačky
1 kelímek zakysané smetany
hořká čokoláda nebo kakao na posypání
Příprava:
Nejdříve si připravím čokoládový pudink – 2/3 mléka dám ohřát do hrnce. Ve zbývající třetině mléka metličkou rozmíchám 2 balení čokoládového pudinku, 5 lžic cukru a 1 vanilkový cukr. Jakmile se mléko začne vařit, čokoládovou směs naliju do mléka a metličkou míchám až do požadované hustoty (je tam méně mléka, bude hustý – tak je to správně). Pudink nechám vychladnout.
Dále si ušlehám šlehačku, do které přidám 1 vanilkový cukr. Jakmile je šlehačka hotová, zamíchám do ní zakysanou smetanu.
A můžu jít skládat:
Na plech naskládám sušenky – nejdříve světlé.
Na světlé sušenky dám všechen pudink.
Na pudinkovou vrstvu přijde vrstva čokoládových sušenek.
Na čokoládové sušenky přijde vrstva šlehačky se zakysanou smetanou.
Šlehačkovou vrstvu rozetřeme na sušenky a posypu nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.
Dezert je hotový a je třeba ho nechat pořádně vychladit v lednici. Ideálně do druhého dne. Vydrží i několik dní a čím déle je v lednici, tím je lepší. Zaleží se a sušenky pěkně změknou.
V den podávání jen nakrájím potřebné množství a zbytek stále uchovávám v lednici. Moc dlouho tam stejně nevydrží … 🙂
Pěkný víkend a sledujte www.honeyfood.cz a https://www.facebook.com/succulentenglish/?fref=ts
foto: Lucie Pomijová
Tagy:dezert