Překonání překážek a hledání vlastního směru: Inspirativní cesta ženy v hledání pracovního naplnění

Když jsem byla v pubertě, tak jsem začala přemýšlet jakým směrem se bude můj život ubírat.
Během svého života jsem snila o mnoha různých profesích. První moje vysněná práce byl archeolog, ale po tom co mi došlo, že bych zřejmě celé dny trávila někde venku a hrabala se v písku nebo bahně s malou možností toho, že najdu nějakého pravěkého člověka nebo dinosaura jsem tutu možnost vyloučila. Pak jsem si říkala, že by bylo fajn se stát právničkou, ale kupodivu ani to mi nevyšlo 🙂

Když jsem vyšla střední školu, tak jsem 2 roky nemohla najít práci. Bohužel žiju v regionu, kde před lety byla opravdu nouze o volné pracovní místa. Nakonec jsem se rozhodla, že se přihlásím na Vysokou školu a vyšlo to. Bohužel po škole opět nebyla práce a já 8 měsíců uvažovala co dál.

Nakonec jsem se rozhodla, že se seberu a pojedu přes půlku republiky pracovat do Prahy. Práci jsem tam tehdy neměla žádnou zajištěnou a byt jsem viděla poprvé až když jsem přijela. Nebudu říkat, že to bylo lehké, protože nebylo. Nikdy jsem nebyla sama, vždy jsem byla obklopená mnoha lidmi. Nakonec jsem toto překonala. Zásadní problém byl v hledání práce. Vždy jsem tvrdila, že v call centru pracovat nebudu, protože obtěžování lidí po telefonu mi nepřišlo jako práce. Jak se ale říká, nikdy neříkej nikdy a je to pravda. Toto pravidlo jsem porušila a v call centru jsem pracovala všeho všudy 4 roky na různých místech.

Musím říct, že mi tahle práce hodně dala. Nejenže jsem se naučila komunikovat a prodávat, ale naučila jsem se také trpělivosti a hlavně jak prodávat aniž bych někoho do něčeho nutila. Vždy mi šlo o to, aby člověk sám uznal to, že co mu prodávám opravdu využije.
Po 4 letech života v Praze, kdy jsem si užívala života, ale také bojovala o své místo jsem se vrátila zpět do rodného města. Nyní jsem se rozhodla začít nový život.

Hledám znovu své místo ve světě práce a snažím se vymyslet jak se stát nezávislou ženou, kterou bude práce bavit. Chci znovu zažít ten pocit, kdy se do práce těším a věřím, že se mi časem podaří otevřít mou vysněnou restauraci.
Přeji Všem ženám, aby se jim jejich sen splnil a mohly žít ten svůj vysněný a spokojený život 🙂

Zdroj foto: Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account