Zkušenosti s mopem Vileda: Úklid domova snadno a rychle

Nejprve je potřeba říct, že úklid je pro mě totálním utrpením. Mám ráda pořádek, ale čas věnovaný úklidu se snažím omezit na minimum. Právě proto ráda zkouším pomocníky, kteří úklid usnadní a zkrátí. Jedním z nich je i mop od Viledy Easy wring and clean TURBO, u kterého jsem dostala možnost ho otestovat.
První dojmy – dorazil v poměrně velké krabici. Někam se ta tyč, která ušetří moje záda, nacpat musí, že ano. 🙂 Mop je v krabici na díly a první výzva – složení – proběhla bez problémů. Tak hurá do práce!


Doma máme dva povrchy – dlažbu v kuchyni a chodbě a dřevo všude jinde. Nejprve se vrhám na dlaždičky a do horké vody si dávám přípravek na ně určený. Manipulace s mopem je snadná, je lehounký. Příjemná je teleskopická tyč (kterou si nastavíte jak potřebujete), díky které se ani dlouháni, jako jsem já, nemusí ohýbat.

Co mě překvapuje hodně příjemně je první zkouška „šlapátka“ na vysušení mopu. Dosud jsem s ním neměla zkušenost – dříve jsem měla mop „vymačkávací“ a teď mám obdélníkový, který se vysouší zatažením tyče „o sebe“.  Myslela jsem si, jak budu zběsile došlapovat na stupátko několikrát za sebou, ale stačí jednou nebo dvakrát.

Zatímco se svým starým mopem, který se vysoušel vymačkáváním v násadě kýble jsem měla mop vždycky až moc mokrý a trvalo dlouho, než podlaha uschne, s mopem vymačkávacím o sebe, který používám teď, mám někdy problém, že je zase moc suchý a nechává za sebou suché, nevytřené čáry. Tento od Viledy mi přijde tak akorát, takže ideální.

Vyměňuji vodu, přidávám jiný prostředek a vytírám dřevo. Tyč se dá sklopit až úplně dolů, není tedy problém zajet mopem pod stůl, křeslo nebo gauč bez přílišné námahy. Podlaha se mi vytírá dobře, skrvny mizí bez větší námahy. Jistě, hodně záleží na volbě čistícího prostředku, ale nemusím při odstraňování skvrn tolik tlačit. Dva největší pokoje mám hotové do 10 minut, takže časová úspora je oproti hadru nebo mopu, ze kterého se musí voda náročně vymačkávat, velká.

Jediná výtka je, že za mě by látková násada nemusela obsahovat bílou barvu. Vytírám hodně prostory, kde se chodí v botách, máme doma kočky a psa, takže bílá násada je hned jako čuně…  Ano, sice se dá vyprat, ale lepší než zašedlou bílou z ní po pár použitích stejně nevykouzlím.
Zas takový průšvih to ale není – na e-shopu Vileda se dá objednat opravdu jakýkoliv náhradní díl včetně hlavice, teleskopické tyče… Když se mi na mopu něco rozbije, můžu si to za zlomek ceny nového mopu dokoupit. 🙂

Zdroj foto: Martina Čermáková

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account