Naučte se důvěřovat: Klíč k osvobození od strachu a naplněnému životu bez omezení.

Pokud máte pocit, že musíte stále druhé lidi hlídat a kontrolovat, nemůžete jim důvěřovat a dát jim volnost, jste v pasti stejně jako oni. Vzdáváte se své svobody, protože musíte střežit vše, o co nechcete přijít. Ať už o partnera, majetek, děti nebo rodinu, věnujete svůj čas jejich ochraňováním a váš život vám uniká mezi prsty.

Chceme mít nad vším kontrolu, aby se věci děly, jak chceme my. Lpíme na druhých a na tom, jak by se podle nás měli chovat. Máme strach, že přijdeme o to, na čem lpíme. Jenže pokud se bojím, že něco ztratím, vesmír mi to stejně vezme, abych pochopil, že nemám na ničem lpět.
Chceme druhé ochránit, ale nepomáháme jim. Když za druhého něco vyřešíme, vrátí se mu to a třeba důrazněji, protože to nepochopil sám. Nejlíp nás v tom trénují naše děti. Jak rádi bychom za ně vzali na sebe všechnu tíhu světa, vytrpěli jejich bolístky, dýchali bychom za ně a myslíme si, že je to z lásky k nim. Je to ze strachu. Láska je důvěra, že každý prožívá to, co potřebuje a že to zvládne.
A třeba žárlíme. Žárlivost vychází ze strachu, že druzí dávají někomu jinému to, co nedávají nám. Žárlíme nejen na lidi, ale i na práci, zábavu a na všechno, co odvádí pozornost člověka, kterého milujeme.
Když se na to podíváte blíže, zjistíte, že to co si myslíte, že nám druzí nedávají, nedáváme sami sobě. Budeme-li sami sobě dávat vše co potřebujeme – pozornost, lásku, ocenění, nebudeme muset žárlit. A zjistíme, že můžeme najít uspokojení z jiných zdrojů, než jen od člověka, kterého milujeme.

A jak to může souviset s naším zdravím?
Podívejme se na informace, které nám tento postoj nese. Co nás k tomu vede?
Strach – se projevuje v tělesné rovině jako překyselení. Bojíme se a stále se tím zabýváme, jsme nespokojeni – překyseleni. Dochází tím k úbytku minerálních látek, především vápníku a hořčíku. Tělo si musí hlavně udržet  rovnováhu  krve, ikdyž jsme překyselení, a tak krade minerály k zezásadnění.
Dochází k potížím s psychikou, protože nervový systém je závislý na dostatku minerálu.
Strach je energií oslabených ledvin, tím, že se bojíme si své ledviny oslabujeme. Třeba máme zánět močového měchýře– strach ze samoty. Strachy se třeseme o své blízké a pak trpíme na záchodě. Nečekejte, až se váš problém zhmotní třeba do ledvinových kamínků nebo cysty. To, když dlouho neposloucháme a nechceme to řešit. Ledvinová kolika umí člověka zastavit bolestí a donutit k zamyšlení.
A nebo ne? Můžeme si nechat kamínky rozbít ultrazvukem. Jenže když nic nepochopím a budu jednat stejně, musí se vytvořit znovu.

Nespokojenost –  máme pocit, že víme nejlíp, jak by věci měly být, oslabujeme si žlučník
Zatvrzelost – lpíme na svém názoru a neslevíme z něj, zlobíme se, že nám to druzí bojkotují, že se nechtějí chovat, jak by podle nás měli, máme na ně vztek a ničíme si své játra.
Dejme druhým svobodu, naučme se druhým důvěřovat, nechat, ať si každý dělá co chce, protože to tak potřebuje. Nelpěme a netlačme, nechme věci plynout.
Tím pádem dáváte svobodu i sobě, protože vězeň nemusí být hlídán a tak je svobodný i strážce.

Zdroj foto: Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account