Stane se to i nejzkušenější kuchařce. Stačí chvilka nepozornosti a jídlo je přesolené,
případně překořeněné či přeslazené. Nebo naopak nemá tak nějak chuť.
Taky s dorty a zákusky je někdy potíž. Rády se roztékají a nedrží tvar.
Jak toto vyřešit?
Nevýrazné, nijaké
Ač jste vařila podle receptu, který sliboval nevšední gurmánský zážitek, je jídlo
mdlé a nevýrazné. Stát se to může a nabízí se hned několik řešení.
První a nesnazší je přidat sůl a pepř, i když třeba není v receptu. Dostatek soli
umí zvýraznit chuť ostatních ingrediencí.
Pokud jste třeba fanda ostřejších pokrmů, není nic jednoduššího než vše dochutit
chilli lupínky. Perfektně poslouží i tabasko nebo paprika.
Taky s dorty a zákusky je někdy potíž. Rády se roztékají a nedrží tvar.
Jak toto vyřešit?
Nevýrazné, nijaké
Ač jste vařila podle receptu, který sliboval nevšední gurmánský zážitek, je jídlo
mdlé a nevýrazné. Stát se to může a nabízí se hned několik řešení.
První a nesnazší je přidat sůl a pepř, i když třeba není v receptu. Dostatek soli
umí zvýraznit chuť ostatních ingrediencí.
Pokud jste třeba fanda ostřejších pokrmů, není nic jednoduššího než vše dochutit
chilli lupínky. Perfektně poslouží i tabasko nebo paprika.
Nevýrazné, nijaké
Ač jste vařila podle receptu, který sliboval nevšední gurmánský zážitek, je jídlo
mdlé a nevýrazné. Stát se to může a nabízí se hned několik řešení.
První a nesnazší je přidat sůl a pepř, i když třeba není v receptu. Dostatek soli
umí zvýraznit chuť ostatních ingrediencí.
Pokud jste třeba fanda ostřejších pokrmů, není nic jednoduššího než vše dochutit
chilli lupínky. Perfektně poslouží i tabasko nebo paprika.
Ač jste vařila podle receptu, který sliboval nevšední gurmánský zážitek, je jídlo
mdlé a nevýrazné. Stát se to může a nabízí se hned několik řešení.
První a nesnazší je přidat sůl a pepř, i když třeba není v receptu. Dostatek soli
umí zvýraznit chuť ostatních ingrediencí.
Pokud jste třeba fanda ostřejších pokrmů, není nic jednoduššího než vše dochutit
chilli lupínky. Perfektně poslouží i tabasko nebo paprika.
První a nesnazší je přidat sůl a pepř, i když třeba není v receptu. Dostatek soli
umí zvýraznit chuť ostatních ingrediencí.
Pokud jste třeba fanda ostřejších pokrmů, není nic jednoduššího než vše dochutit
chilli lupínky. Perfektně poslouží i tabasko nebo paprika.
Pokud jste třeba fanda ostřejších pokrmů, není nic jednoduššího než vše dochutit
chilli lupínky. Perfektně poslouží i tabasko nebo paprika.

Příliš kyselé
Zmírnit kyselost pokrmů umí hned několik různých přísad.
Stačí přidat sladké nebo proteinové ingredience jako je máslo, smetana nebo
i mléko. Pozor ale, že všechny tyto pomocníci trochu změní chuť vašeho jídla.
Až moc ostré
Příliš pálivé jídlo zjemníte přídáním medu nebo cukru, který částečně vyrovná chutě.
A i když se nepodaří chuť jídla úplně spravit, podávejte ho s produkty jako je třeba
sýr, který dokáže ostrou chuť lehce neutralizovat. Podobně jako u kyselé chuti na
spravení té ostré fungují i jogurty či smetana.
Stačí přidat sladké nebo proteinové ingredience jako je máslo, smetana nebo
i mléko. Pozor ale, že všechny tyto pomocníci trochu změní chuť vašeho jídla.
Až moc ostré
Příliš pálivé jídlo zjemníte přídáním medu nebo cukru, který částečně vyrovná chutě.
A i když se nepodaří chuť jídla úplně spravit, podávejte ho s produkty jako je třeba
sýr, který dokáže ostrou chuť lehce neutralizovat. Podobně jako u kyselé chuti na
spravení té ostré fungují i jogurty či smetana.
Až moc ostré
Příliš pálivé jídlo zjemníte přídáním medu nebo cukru, který částečně vyrovná chutě.
A i když se nepodaří chuť jídla úplně spravit, podávejte ho s produkty jako je třeba
sýr, který dokáže ostrou chuť lehce neutralizovat. Podobně jako u kyselé chuti na
spravení té ostré fungují i jogurty či smetana.
Příliš pálivé jídlo zjemníte přídáním medu nebo cukru, který částečně vyrovná chutě.
A i když se nepodaří chuť jídla úplně spravit, podávejte ho s produkty jako je třeba
sýr, který dokáže ostrou chuť lehce neutralizovat. Podobně jako u kyselé chuti na
spravení té ostré fungují i jogurty či smetana.
sýr, který dokáže ostrou chuť lehce neutralizovat. Podobně jako u kyselé chuti na
spravení té ostré fungují i jogurty či smetana.












