
Plněné chouquettes s kořeněným krémem diplomat
Ingredience
Odpalované těsto:
- 220 g mléka
- 5 g sůl
- 8 g cukr
- 125 g máslo
- 140 g hladká mouka
- 260 g vejce
- Krém Diplomat
- 250 g plnotučného mléka
- 1/2 vanilkový lusk
- špetka kardamomu
- špetka skořice
- 2 snítka šafránu
- Kůra z jednoho pomeranče
- 65 g žloutků
- 50 g cukr
- 25 g škrobu
- 15 g másla
- 350 g smetany ke šlehání
Instrukce
Těsto:
- Do hrnce dáme mléko, sůl, cukr a máslo, přivedeme k varu a až se máslo rozpustí, odstavíme a přidáme mouku. Pořádně zamícháme, vrátíme na sporák a mícháme, dokud se těsto začne oddělovat od stěn hrnce.
- Těsto přendáme do mísy a mícháme protínací metlou, dokud těsto nevychladne na cca 50 °C. Vejce pokojové teploty promícháme a postupně přidáváme do těsta. Až máme těsto lesklé a jemně klesá.
- Pomocí cukrářského sáčku a hladké špičky, stříkáme na plech s pečícím papírem malé bochánky, které potřeme vodou a sypeme perlovým cukrem. Pečeme na 170 stupňů dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.
Krém:
- Do hrnce s mlékem dáme všechno koření a kůru z pomeranče, zahřejeme na 80´C a pak sundáme z plotny, přikryjeme folii a necháme 2 hodiny odstát.
- Pak mléko přelejeme přes sítko, abychom odstranili koření a kůru. Mléko dáme hřát do bodu varu a mezitím si v mise smícháme, žloutky, cukr a škrob. Ohřáté mléko za stálého šlehaní přidáme ke žloutkové směsi a pak celou směs vrátíme do hrnce a zahřejeme do bodu varu a ještě minutku provaříme.
- Sundáme z plotny, přimícháme máslo. Přendáme do mísy, přikryjeme folií a necháme vychladnout v lednici.
- Po vychladnutí směs vyšleháme metličkou a přimícháme vyšlehanou šlehačku.
Kompletace:
- Chouquettes naplníme ze spodu tenkou hladkou špičkou. Dáme na chvílí odležet do lednice a před podáváním pocukrujeme.











