
Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu
Ingredience
- 200 g kachních jater
- 200-300 g loupaných mandlí
- 200 ml portského červené víno
- sůl pepř
- 300 g srnčí kýty
- stroužek česneku
- máslo
- divoké koření – směs drceného koření (nové
- 200 g slaniny
- koření pepř, jalovec, bobkový list, muškát. květ)
- 2 vejce
- želé/želatina v prášku
Instrukce
- Kachní játra narychlo opečeme se slaninou a dáme stranou.
- Srnčí kýtu opečeme na másle, přidáme stroužek česneku, veškeré koření a bylinky, podlijeme červeným portským vínem a necháme dusit do měkka.
- Následně necháme vystydnout u umeleme společně s játry a slaninou, přimícháme vejce a mandle.
- Směsí naplníme formu či malé skleničky, které vložíme do pekáčku s vodou a dáme zvolna péct na 80-90 stupňů na 90 minut.
- Po vychladnutí zalijeme esencí portského vína a klasické želatiny.
- Necháme ztuhnout v ledničce minimálně na 3 hodiny.
- Při servírování opečené tousty vykrajujeme skleničkou, po nanesení paštiky dozdobíme brusinkami, snítkou rozmarýnu či mandlí.











