Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu

Vytisknout recept
Jemná paštika ze srnčí kýty a kachních jater, provoněná portským vínem, bylinkami a slaninou. Delikatesa, která potěší každého milovníka zvěřiny i poctivé domácí kuchyně.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Celkový čas 2 hours
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 200 g kachních jater
  • 200-300 g loupaných mandlí
  • 200 ml portského červené víno
  • sůl pepř
  • 300 g srnčí kýty
  • stroužek česneku
  • máslo
  • divoké koření – směs drceného koření (nové
  • 200 g slaniny
  • koření pepř, jalovec, bobkový list, muškát. květ)
  • 2 vejce
  • želé/želatina v prášku

Instrukce

  • Kachní játra narychlo opečeme se slaninou a dáme stranou.
  • Srnčí kýtu opečeme na másle, přidáme stroužek česneku, veškeré koření a bylinky, podlijeme červeným portským vínem a necháme dusit do měkka.
  • Následně necháme vystydnout u umeleme společně s játry a slaninou, přimícháme vejce a mandle.
  • Směsí naplníme formu či malé skleničky, které vložíme do pekáčku s vodou a dáme zvolna péct na 80-90 stupňů na 90 minut.
  • Po vychladnutí zalijeme esencí portského vína a klasické želatiny.
  • Necháme ztuhnout v ledničce minimálně na 3 hodiny.
  • Při servírování opečené tousty vykrajujeme skleničkou, po nanesení paštiky dozdobíme brusinkami, snítkou rozmarýnu či mandlí.

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account