Jemná paštika ze srnčí kýty a kachních jater, provoněná portským vínem, bylinkami a slaninou. Delikatesa, která potěší každého milovníka zvěřiny i poctivé domácí kuchyně.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 1 hourhod.30 minutesmin
Celkový čas 2 hourshod.
Porce 4osoby
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
200gkachních jater
200-300gloupaných mandlí
200mlportského červené víno
sůlpepř
300gsrnčí kýty
stroužek česneku
máslo
divoké koření – směs drceného koření (nové
200gslaniny
kořenípepř, jalovec, bobkový list, muškát. květ)
2vejce
želé/želatina v prášku
Instrukce
Kachní játra narychlo opečeme se slaninou a dáme stranou.
Srnčí kýtu opečeme na másle, přidáme stroužek česneku, veškeré koření a bylinky, podlijeme červeným portským vínem a necháme dusit do měkka.
Následně necháme vystydnout u umeleme společně s játry a slaninou, přimícháme vejce a mandle.
Směsí naplníme formu či malé skleničky, které vložíme do pekáčku s vodou a dáme zvolna péct na 80-90 stupňů na 90 minut.
Po vychladnutí zalijeme esencí portského vína a klasické želatiny.
Necháme ztuhnout v ledničce minimálně na 3 hodiny.
Při servírování opečené tousty vykrajujeme skleničkou, po nanesení paštiky dozdobíme brusinkami, snítkou rozmarýnu či mandlí.