
Fitness perníčkový proteinový dezert do skleničky
Ingredience
Perníkové těsto:
- 100 g celozrnné špaldové mouky + trocha mouky na podsypání
- 30 g třtinového cukru DrRashid
- 20 g oblíbených ořechů ideálně pekanové či vlašské od Zdraveorechy.cz
- 15 g vanilkového proteinu
- 15 g medu
- 1 vejce + další 1 vejce na potření těsta
- 1 lžičky perníkového koření
- ¾ lžičky sody případně 1 lžička kypřicího prášku
Krém:
- 250 g polotučného tvarohu
- 20 g medu
- 20 g vanilkového proteinu
Jablečná vrstva:
- 20 g třtinového cukru DrRashid
- 2 středně velká jablka
- 2 lžíce vody
- 1 lžičku skořice
- šťávu z ½ citronu
Instrukce
- Do mísy nasypeme mouku, do které přidáme namleté ořechy a všechny ostatní sypké suroviny na perníkové těsto. Dále přidáme vejce a med a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto si vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj oblíbené tvary (velikost volíme takovou, aby se nám následně vlezly do skleničky). Do trouby rozehřáté na 170 °C vložíme vykrojené perníčky i zbytek rozváleného těsta a vše společně upečeme, doba pečení je cca 8 až 10 minut. Mezitím si připravíme tvarohovou vrstvu dezertu, kdy vyšleháme tvaroh s proteinovým práškem a medem. Dosáhnout chceme jemné konzistence krému. Na jablečnou vrstvu si oloupeme jablka, která nakrájíme na malé kostičky a následně je povaříme doměkka v hrnci společně s ostatnímu surovinami. Celou dobu jablka mícháme, aby se nám všechny ingredience hezky propojily a jablka se nepřipálila. Jablečnou směs necháme odležet a vychladnout. Nakonec se můžeme pustit do vrstvení dezertu, kdy do připravených skleniček dáváme postupně zchladlé perníčky, tvarohový krém a jablíčka. Top zakončíme tvarohovým přelivem, pár perníčky na ozdobu a pekanovými či vlašskými ořechy.








