Máte rádi sladké a zároveň jste zastánci zdravého životního stylu? Pak vám skvěle zapadne do vašeho stravovacího plánu tento zdravý fitness dezert do skleničky. Navíc tento dezert volní i chutná po perníčcích, které krásně doplňuje nadýchaný tvaroh a lahodná jablíčka.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
Perníkové těsto:
100gcelozrnné špaldové mouky + trocha mouky na podsypání
30gtřtinového cukru DrRashid
20goblíbených ořechůideálně pekanové či vlašské od Zdraveorechy.cz
15gvanilkového proteinu
15gmedu
1vejce + další 1 vejce na potření těsta
1lžičky perníkového koření
¾lžičky sodypřípadně 1 lžička kypřicího prášku
Krém:
250gpolotučného tvarohu
20gmedu
20gvanilkového proteinu
Jablečná vrstva:
20gtřtinového cukru DrRashid
2středně velká jablka
2lžíce vody
1lžičku skořice
šťávu z ½ citronu
Instrukce
Do mísy nasypeme mouku, do které přidáme namleté ořechy a všechny ostatní sypké suroviny na perníkové těsto. Dále přidáme vejce a med a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto si vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj oblíbené tvary (velikost volíme takovou, aby se nám následně vlezly do skleničky). Do trouby rozehřáté na 170 °C vložíme vykrojené perníčky i zbytek rozváleného těsta a vše společně upečeme, doba pečení je cca 8 až 10 minut. Mezitím si připravíme tvarohovou vrstvu dezertu, kdy vyšleháme tvaroh s proteinovým práškem a medem. Dosáhnout chceme jemné konzistence krému. Na jablečnou vrstvu si oloupeme jablka, která nakrájíme na malé kostičky a následně je povaříme doměkka v hrnci společně s ostatnímu surovinami. Celou dobu jablka mícháme, aby se nám všechny ingredience hezky propojily a jablka se nepřipálila. Jablečnou směs necháme odležet a vychladnout. Nakonec se můžeme pustit do vrstvení dezertu, kdy do připravených skleniček dáváme postupně zchladlé perníčky, tvarohový krém a jablíčka. Top zakončíme tvarohovým přelivem, pár perníčky na ozdobu a pekanovými či vlašskými ořechy.