Mezinárodní den burgerů připadá každoročně na 28. května.

Přestože si klasický hamburger – grilovaný plátek hovězího masa se zeleninovou

oblohou v housce – spojujeme s americkou kuchyní, jeho název pochází z Evropy.

Německý Hamburk, vyhlášený svým hovězím, býval v 19. století častým místem pro

odchod do emigrace v USA a spolu s místními přinesl do vzdálené destinace ideu nové

pochoutky. Za dobu své existence prošel burger mnoha proměnami. Kromě nabídky

rychlých občerstvení se dnes objevuje v menu lepších restaurací, inspiruje se lokálními

gastronomickými zvyklostmi a našel si cestu k příznivcům bezmasé stravy.

Také pohled do jídelních lístků příbramských burgráren ukazuje originalitu a snahu

oslovit široké „publikum“ – vedle hovězího, krůtího nebo kuřecího masa,

slaniny a různých druhů sýrů se do rozkrojené bulky vkládá například

marinované a grilované tofu či burger z červené čočky.

Takže je tu šance i pro vegany.

 

U nás dělá doma manžel hovězí burgery a máme je moc rádi.

Hudlenka

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account