Mezinárodní den burgerů připadá každoročně na 28. května.
Přestože si klasický hamburger – grilovaný plátek hovězího masa se zeleninovou
oblohou v housce – spojujeme s americkou kuchyní, jeho název pochází z Evropy.
Německý Hamburk, vyhlášený svým hovězím, býval v 19. století častým místem pro
odchod do emigrace v USA a spolu s místními přinesl do vzdálené destinace ideu nové
pochoutky. Za dobu své existence prošel burger mnoha proměnami. Kromě nabídky
rychlých občerstvení se dnes objevuje v menu lepších restaurací, inspiruje se lokálními
gastronomickými zvyklostmi a našel si cestu k příznivcům bezmasé stravy.
Také pohled do jídelních lístků příbramských burgráren ukazuje originalitu a snahu
oslovit široké „publikum“ – vedle hovězího, krůtího nebo kuřecího masa,
slaniny a různých druhů sýrů se do rozkrojené bulky vkládá například
marinované a grilované tofu či burger z červené čočky.
Takže je tu šance i pro vegany.
Německý Hamburk, vyhlášený svým hovězím, býval v 19. století častým místem pro
odchod do emigrace v USA a spolu s místními přinesl do vzdálené destinace ideu nové
pochoutky. Za dobu své existence prošel burger mnoha proměnami. Kromě nabídky
rychlých občerstvení se dnes objevuje v menu lepších restaurací, inspiruje se lokálními
gastronomickými zvyklostmi a našel si cestu k příznivcům bezmasé stravy.
Také pohled do jídelních lístků příbramských burgráren ukazuje originalitu a snahu
oslovit široké „publikum“ – vedle hovězího, krůtího nebo kuřecího masa,
slaniny a různých druhů sýrů se do rozkrojené bulky vkládá například
marinované a grilované tofu či burger z červené čočky.
Takže je tu šance i pro vegany.
pochoutky. Za dobu své existence prošel burger mnoha proměnami. Kromě nabídky
rychlých občerstvení se dnes objevuje v menu lepších restaurací, inspiruje se lokálními
gastronomickými zvyklostmi a našel si cestu k příznivcům bezmasé stravy.
Také pohled do jídelních lístků příbramských burgráren ukazuje originalitu a snahu
oslovit široké „publikum“ – vedle hovězího, krůtího nebo kuřecího masa,
slaniny a různých druhů sýrů se do rozkrojené bulky vkládá například
marinované a grilované tofu či burger z červené čočky.
Takže je tu šance i pro vegany.
gastronomickými zvyklostmi a našel si cestu k příznivcům bezmasé stravy.
Také pohled do jídelních lístků příbramských burgráren ukazuje originalitu a snahu
oslovit široké „publikum“ – vedle hovězího, krůtího nebo kuřecího masa,
slaniny a různých druhů sýrů se do rozkrojené bulky vkládá například
marinované a grilované tofu či burger z červené čočky.
Takže je tu šance i pro vegany.
oslovit široké „publikum“ – vedle hovězího, krůtího nebo kuřecího masa,
slaniny a různých druhů sýrů se do rozkrojené bulky vkládá například
marinované a grilované tofu či burger z červené čočky.
Takže je tu šance i pro vegany.
marinované a grilované tofu či burger z červené čočky.
Takže je tu šance i pro vegany.