Vaječná pomazánka | Ženy s.r.o.

 

Vaječná pomazánka

Vytisknout recept
Vejce neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Co ale dělat s výslužkou? Jednoduchá vajíčková pomazánka se nikdy neomrzí. Tento recept je léty prověřený, všeobecně oblíbený, a proto má smysl ho čas od času připomenout.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 8-10 vajec
  • 2-3 lžíce plnotučné hořčice
  • 50 g másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • Tatarská omáčka Hellmann’s

Instrukce

  • Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozpůlíme, bílky dáme prozatím stranou a všechny žloutky dobře rozetřeme s máslem, solí, pepřem a hořčicí.
  • Pak tuto žloutkovou hmotu promícháme s tatarkou, přidáme v kráječi nakrájené bílky (krájím i 4-5 ks najednou) a dáme vychladit. Podáváme s pečivem nebo mažeme na něj.

Notes

Zdroj a foto: Hellmann’s

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account