Vejce neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Co ale dělat s výslužkou? Jednoduchá vajíčková pomazánka se nikdy neomrzí. Tento recept je léty prověřený, všeobecně oblíbený, a proto má smysl ho čas od času připomenout.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
8-10vajec
2-3lžíce plnotučné hořčice
50gmásla
sůl
mletý pepř
Tatarská omáčka Hellmann’s
Instrukce
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozpůlíme, bílky dáme prozatím stranou a všechny žloutky dobře rozetřeme s máslem, solí, pepřem a hořčicí.
Pak tuto žloutkovou hmotu promícháme s tatarkou, přidáme v kráječi nakrájené bílky (krájím i 4-5 ks najednou) a dáme vychladit. Podáváme s pečivem nebo mažeme na něj.