V garáži začínalo hodně slavných kapel. V dobře uzavřené garáži. Poslední dobou své garáže otevíráme a v “garážovém výprodeji” se dělíme o věci, které už nepotřebujeme. Já chci naši garáž otevřít koláčům – a jejich milovníkům. Vaše peníze mi pomohou k malému zázraku – proměně obyčejné garáže v “Otevřenou pekárnu”! Každý den vůně koláčů až k Vám domů. Sladké i slané koláče a mnoho dalších dobrot z domácí pekárny. Výhradně z českých surovin.
Také máte rádi koláče? Výjimečné, výjimečně dobré koláče? Takové, které se rozplývají na jazyku a po ochutnání už nechcete žádné jiné? Svatební, dvojctihodné, všech velikostí, druhů i chutí, výhradně z domácích surovin…? Přesně takové peču v Zadní Třebani, malebné vesničce na břehu řeky Berounky, na dohled hradu Karlštejna. Peču je tak, jak mě to naučila moje babička. Pochutnali si už na nich lidé od Aše po Zlín. Získaly také mnohá ocenění. Zatím ale peču »na koleni«, přesněji v pronájmu. Ráda bych to změnila a vybudovala první »Otevřenou« pekárnu zaměřenou právě na výrobu koláčů. S opravdickou pecí. Pekárnu, do které uvidíte a od výdejního okénka si budete moci odnést ještě teplý koláč. Pomůžete mi? Abych svůj (a třeba i Váš) sen mohla uskutečnit, potřebuji k tomu sehnat »pouhých« 386 000 Kč. Není to málo, ale pokud se nás, milovníků skvělých koláčů dá dohromady dostatečné množství, určitě to vyjde. A všem, kteří se rozhodnou »vsadit« na ty nejlepší koláče široko daleko.
Vlastní prostor, ve kterém můžete pracovat a vytvářet voňavé příběhy kdykoliv je potřeba. Finanční prostředky, které by se díky Vám nashromáždily, by přeměnily garáž v kouzelnou pekárnu s výdejním okénkem. Díky ušetřenému nájmu, by se pořídila kvalitnější pec, kvalitnější suroviny do výroby. Mám to štěstí, že těsně za kopcem je farma, ze které je výborný tvaroh do koláčů. Hutný, přímo od krav. Už 15 let se starám o to, aby štrůdl měl v sobě česká jablka. Aby kvásek na buchty byl co nejvoňavější. Svatební koláčky, aby se rozplynuly na jazyku a voněly rumem ( teda Tuzemákem, lít do povidel kubánský rum, asi byste se nedoplatili…). Do slaných koláčů čerstvé bylinky ze zahrádky. Mouka nejkvalitnější, z našich mlýnů Bohutín, kde to voní už na dálku. Jejich mouka, pochází až z 16.století. Né že by byla tak stará, to by asi neprošlo ani u těch nejojtrlejších hygieniků, ale tradicí. Prostě vědí, jak se mele.
Jak to začalo…
Vždycky jsem pekla, peču a budu péct. Ať jedu kamkoliv, beru koláč. Co kdyby byla chuť. Slaný? Sladký? Záleží na příležitosti. Těší mě, když lidem chutná a pro koláče se rádi vracejí. Mezi ty, co byli spokojení patří manželé Klusovi, Eliška Balzerová, Ondřej Slanina. Tomáš Čupr se na Apetit Pikniku rozhodoval, zda koláčky zabodují u zákazníků Rohlíku. Na rádiu Kiss: Doslova – je to boží !!!!!!!! Fakt dobrota…. jestli je to přímo tvá práce, jsi jednička .) Barča, Michal a kolegové se do toho pustili, všichni jsou nadšení. Koláčky a koláče se rozšířily, díky Vám zákazníkům. Získaly mnoho ocenění (např. Regionální potravina Zápraží). Bez Vás by to prostě nešlo. Nakoupili jste a chutnalo. Díky velké podpoře, jsem získala ocenění Živnostník roku 2017, II.místo ve Středočeském kraji. Zase opět díky Vám. Bez Vás by to nešlo a velice si toho cením.
Kde nás najdete?
Pekárna bude dostupná pro místní i pro přespolní. Díky výhodné poloze na hlavní trati Praha – Plzeň jste od vlaku krásnou procházkou za 12 minut v Koláčových dobrotách. Dojezd z Prahy smykem za 30 minut, borcííí za 15 minut s pokutovým bločkem na stěrači. Ovšem nemusí mlsoun za koláči, koláče rády přijdou za mlsounem. Koláče dávám do krabic ještě teplé, poštou jsou u Vás druhý den.
Co činí dobrého řemeslníka tím, čím je?
Praxe, praxe a zase jenom praxe. Nespočet upečených koláčů a koláčků, které jsou přivedeny k dokonalosti. Stále se učím, jako každý. Základem je skvělý recept a pak jen zkoušet, stále dokola. Péct, péct a zase péct. První dvojctihodný koláč? Před 15 lety, fotka poslána (tehdy) budoucímu manželovi na služební cestu do Číny. Jeho slova: “A proč mi to posílá? … Památné větě se zasmějeme i Tak s chutí do toho, držte palečky a budu velice šťastná, když mi pomůžete.
Sdílejte, podpořte. Pomůžete jedné malé pekařce.
S úctou a pokorou v poctivé pekařské řemeslo.