Nenechte se negativně ovlivnit už pěkně dlouho trvajícími omezeními a dopřejte si krásné ráno, přestože nemůžete do oblíbené kavárny. Máme pár tipů, jak si doma připravit ten nejlepší dopolední brunch.
Klíčem k dokonalému domácímu brunchi, který se hravě vyrovná tomu, na který jste před pandemií chodili do kavárny či restaurace, je plánování. V první řadě si vyberte den. Samozřejmě nejlepší bude třeba sobota, kdy máte jistotu, že vám během dlouhého hodování nebude nikdo volat s pracovními dotazy.
Nákupní seznam
Smyslem brunche je spojit snídani s obědem a vychutnávat si spoustu dobrot pomalu klidně v průběhu celého dopoledne. Proto si dopředu naplánujte i vše, co byste si chtěli připravit a ochutnat, sepište si všechny ingredience, které budete k přípravě jednotlivých pokrmů potřebovat.
Přemýšlejte i nad kombinacemi jídel, vybírejte podle své chuti tak, abyste si například po vejcích rádi dali ovesnou kaši nebo sladkou ořechovou bábovku a podobně. Myslete také na množství jednotlivých jídel – abyste se nepřecpali, ale příjemně si vychutnali každý chod, budou stačit menší porce.
Základem bude jistě pečivo, které můžete přikusovat k již zmíněným vejcím na mnoho různých způsobů, někdo si ale rád k snídani dá obyčejný krajíc chleba se šunkou, tradiční paštikou Májkou anebo třeba s máslem a džemem. Opět vybírejte malý chléb nebo miniaturní houstičky, aby pečivo bylo jen doplňkem. Naopak o to víc džemu si dopřejte, zvlášť pokud obsahuje velký podíl kousků ovoce. Zkuste třeba jahodový Extra džem od Hamé, který přesně takový je.j
Netradiční brunchová jídla
Míchaná vejce, vejce Benedikt nebo třeba palačinky jsou klasická snídaňová jídla, která není potřeba dlouze rozebírat. Abyste si svůj domácí brunch ještě více užili, zkuste si připravit něco úplně nového, anebo alespoň netradiční přípravu či kombinaci vašeho dlouho oblíbeného jídla.