Smažené olomoucké tvarůžky s aioli z chilli a limetky párované s anglickým pivem London Pride – amber ale.

Vytisknout recept
Oblíbená česká pochutina je vyhledávanou součástí menu ve většině tuzemských restaurací. V tradičním spojení s orosenou Plzní tvarůžky ochutnal snad každý, kombinovat se ale dají i s méně tradičním pivem. Recept od šéfkuchaře z Pilsner Urquell: The Original Beer Experience na smažené olomoucké tvarůžky s aioli z chilli a limetky skvěle doplňuje anglické pivo London Prime – amber ale. S originálním jídlem v kombinaci s netradičním pivem můžete díky receptu zazářit během společného večera s přáteli. “London Pride z pivovaru Fuller´s je klasické anglické pivo typu ale, s mírným řízem a bohatou chutí sušeného ovoce jako například rozinek, karamelu a sušenek, který perfektně doplňuje smažené a lehce pikantní jídlo,” říká pivní someliérka Monika z Pilsner Urquell: The Original Beer Experience.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 -6 osob
Uvařila Petra Široká

Ingredience

Na tvarůžky:

  • Olomoucké tvarůžky
  • Slanina
  • mouka
  • vajíčko
  • strouhanka

Na Aioli z chilli a limetky:

  • 2 velké žloutky
  • 1 stroužek česneku jemně nasekaný
  • 1 limetka nastrouhaná kůra a šťáva
  • 1-2 lžičky chilli prášku podle chuti
  • 1/4 lžičky kajenského pepře volitelně, pro extra pálivost
  • 1 lžička medu volitelně
  • 1 šálek neutrálního oleje např. řepkový nebo rostlinný olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Instrukce

Tvarůžky:

  • Slaninu na pánvi nebo na plechu v troubě lehce vypečeme tak, aby nebyla křupavá.
  • Necháme slaninu vychladnout a následně do ní zabalíme tvarůžky.
  • Syrečky ve slanině obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, vajíčku a strouhance.
  • Smažíme na oleji dozlatova.

Aioli z chilli a limetky:

  • Jemně nasekáme česnek a nastrouháme kůru z limetky. Limetku pak rozkrojíme a vymačkáme z ní šťávu.
  • Ve střední misce vyšleháme žloutky společně s nasekaný česnek, dokud nejsou obě suroviny dobře promíchané.
  • Ke směsi přidáme limetkovou kůru a šťávu. Pečlivě ji zašleháme, díky tomu se začne směs emulgovat.
  • Velmi pomalu a po kapkách budeme za stálého šlehání do směsi přidávat olej. Jakmile směs začne houstnout, můžeme olej přidávat v tenkém stálém proudu. Je ale důležité nepřestávat se šleháním, dokud není všechen olej zapracovaný do směsi a aioli není husté a krémové.
  • Do aiolli vmícháme chilli, mletý kmín, kajenský pepř. Podle chuti přidáme sůl a čerstvě mletý černý pepř. Pokud chceme docílit spíše sladšího aiolli, přidáme do směsi med. Pro nádech čerstvosti můžeme vmíchat jemně nasekaný čerstvý koriandr.
  • Misku přikryjeme fólií a necháme alespoň 30 minut v lednici, aby se chutě správně propojily.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account