Zelné závitky s rostlinným mletým

Vytisknout recept
I bezmasé pokrmy chutnají skvěle. Nevěříte? Vyzkoušejte třeba alternativu mletého masa a dáte nám za pravdu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Nádivka:

  • 2 x balení Rostlinného mletého Good Calories
  • 100 g rýže
  • 270 ml vody
  • Špetka soli
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce oregana
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky černého pepře
  • 4 poloviny sušených rajčat nemusí být

Zelné závitky:

  • 1 ks hlávky mladého zelí
  • 1,5 l zeleninového vývaru

Omáčka:

  • Vývar z vaření zelných závitků
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce mouky
  • 3-4 lžíce smetany
  • ½ svazku kopru
  • ½ lžičky uzené papriky

Podle chuti:

  • Kopr na posypání

Instrukce

  • Nádivka
  • Rýži uvaříme dle návodu a necháme ji vychladnout
  • Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a sůl. Smažíme na mírném ohni, dokud cibule lehce neztmavne. Následně přidáme Rostlinné mleté, sójovou omáčku, koření a nakrájená sušená rajčata. Důkladně promícháme a chvíli smažíme.
  • Přidáme rýži, vše společně promícháme a necháme vychladnout.
  • Zelné závitky
  • Do velkého hrnce dáme vařit vodu, mezitím ze zelí vykrojíme košťál a jakmile se bude voda vařit, přidáme zelí, které povaříme cca 7-8 minut z jedné strany a dalších 5 minut z druhé strany. Zelí scedíme a necháme vychladnout.
  • Následně obereme zelné listy. Z každého listu vykrojíme tuhou část, doprostřed dáme náplň a tvoříme rolky – strany listu přeložíme dovnitř a těsně stočíme roládu od horní strany.
  • Na dno velkého hrnce vyskládáme nepoužité listy a na ně těsně vedle sebe naklademe zelné závitky. Zalijeme vývarem a vaříme cca 25-30 minut na mírném ohni.
  • Omáčka
  • Do jiného hrnce nalijeme vývar, který jsme získali vařením zelí, přidáme rajčatový protlak a důkladně promícháme. Do misky nalijeme jednu naběračku omáčky, přidáme mouku a promícháme, aby nebyly hrudky. Směs přidáme do omáčky a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  • Následně přidáme smetanu, nasekaný kopr a uzenou papriku, promícháme a necháme chvilku povařit.

Notes

Více rostlinných receptů najdete na goodcalories.com/cz/
Zdroj a foto: Good Calories 
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account