Nádivka
Rýži uvaříme dle návodu a necháme ji vychladnout
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a sůl. Smažíme na mírném ohni, dokud cibule lehce neztmavne. Následně přidáme Rostlinné mleté, sójovou omáčku, koření a nakrájená sušená rajčata. Důkladně promícháme a chvíli smažíme.
Přidáme rýži, vše společně promícháme a necháme vychladnout.
Zelné závitky
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, mezitím ze zelí vykrojíme košťál a jakmile se bude voda vařit, přidáme zelí, které povaříme cca 7-8 minut z jedné strany a dalších 5 minut z druhé strany. Zelí scedíme a necháme vychladnout.
Následně obereme zelné listy. Z každého listu vykrojíme tuhou část, doprostřed dáme náplň a tvoříme rolky – strany listu přeložíme dovnitř a těsně stočíme roládu od horní strany.
Na dno velkého hrnce vyskládáme nepoužité listy a na ně těsně vedle sebe naklademe zelné závitky. Zalijeme vývarem a vaříme cca 25-30 minut na mírném ohni.
Omáčka
Do jiného hrnce nalijeme vývar, který jsme získali vařením zelí, přidáme rajčatový protlak a důkladně promícháme. Do misky nalijeme jednu naběračku omáčky, přidáme mouku a promícháme, aby nebyly hrudky. Směs přidáme do omáčky a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Následně přidáme smetanu, nasekaný kopr a uzenou papriku, promícháme a necháme chvilku povařit.