Smetanová fregola s papada curada a trojím hráškem
Ingredience
- 80 g papada curada k dostání na www.edelikatesy.cz
- 160 g těstovin fregola k dostání na www.edelikatesy.cz
- 350 g hrášku - mraženého
- půl hrnku zeleninového vývaru
- 1 kelímek smetany
- 200 g čerstvých žampionů
- olivový olej
- hráškové výhonky na dozdobení
- pepř a sůl
Instrukce
- Těstoviny dejte vařit do dostatečně osolené vody.
- Dejte si stranou menší množství hrášku na dekoraci a zbytek rozmixujte s dostatečným množstvím zeleninového vývaru do požadované konzistence. Můžete si udělat pyré nebo přilít více vývaru, aby vám vznikla hutnější omáčka. Vývar přilévejte opatrně po lžících. Osolte (pozor, vývar už je slaný sám o sobě) a opepřete.
- Rozehřejte pánev na vyšší střední stupeň a vložte na suchou horkou pánev houby. Vařte cca 10 minut, než se z hub vyvaří všechna voda a jejich velikost se zmenší zhruba o polovinu. Přidejte trochu oleje a smažte asi 3 minut. Dejte stranou.
- Rozehřejte pánev na vyšším středním plameni a přidejte na malé kostky nakrájenou papadu. Vařte do doby, než se kousky masa vypečou do zlatova asi 5—7 minut. Odstraňte je z pánve na talířek a do tuku, co zbyl v pánvi přilejte smetanu. Míchejte, než omáčka zhoustne, opepřete a přidejte zpátky výpečky. Ochutnejte a dle potřeby osolte.
- Vmíchejte do smetanové omáčky fregolu.
- Servírujte s hráškovým pyré, výhonky, hráškem a houbami.