Všichni známe ten pocit, když potřetí (nebo po třicáté) odložíme zvonění budíku na displeji svého telefonu. Je to přesně ta doba, kdy toužíte po více spánku, ale také přesně víte, že máte už jen 15 minut na to, abyste se osprchovali, najedli, doběhli se psem, vypravili děti do školy a rychle sama dorazila do práce. Den sotva začal a vy už se cítíte vyhořelí. Je vám to povědomé? Jak se dostat z této mizerné situace? Osvojte si nové ranní rituály a staňte se pánem vlastního života!

5 ranních rituálů, které pozitivně nastartují váš den

1. Vstaňte brzy

Existuje spousta dokonalých nočních sov, ale mnoho úspěšných žen i mužů vstává brzy, aby se připravili na svůj den. Ráno totiž můžete provádět svoje ranní rituály bez zvonění telefonu nebo ruchu vaší domácnosti. 

Zvažte tyto příklady:

Zakladatel Virgin Group Richard Branson se probouzí denně v 5:45, aby si stihl před prací vyrazit na kitesurf a sníst si v klidu pořádnou snídani.

Bývalá generální ředitelka Pepsi Indra Nooyi vstává každé ráno ve 4 hodiny, aby si přečetla e-maily, než se dostane do práce později v 7:30 a byla připravená na každodenní shon.

Spoluzakladatel sociální sítě X (dříve Twitter) Jack Dorsey vstává denně v 5:30h, aby si stihl zaběhat svých 8 kilometrů. 

A věřte mi, že mnoho těchto úspěšných žen a mužů rozhodně nejsou ranní skřivani, ale spíš noční sovy. Jen se prostě rozhodli vstát brzy, aby mohli začít svůj den v klidu a motivováni. 

Foto: Shutterstock

2. Ustelte si postel

Pokud existuje jen jeden jediný zvyk, který byste si ráno měli osvojit, abyste zlepšili svůj život, pak je to každodenní stlaní postele. Pokud si každé ráno ustelete postel, budete mít splněný první úkol dne. Dá vám to malý pocit hrdosti a povzbudí vás to vrhnout se po hlavě do dalších a dalších úkolů. A na konci dne se všechny tyto splněné úkoly promění v pozitivní den. 

Ustlání postele také posiluje skutečnost, že na maličkostech v životě opravdu záleží. Pokud nedokážete dělat malé věci správně, nikdy nebudete schopni dělat správně ani ty velké. A když náhodou budete mít mizerný den, přijdete domů k posteli, která je krásná a ustlaná a přímo vybízí k tomu, že se v ní druhý den probudíte a bude lépe.

3. Dejte šanci afirmacím

Afirmace jsou pozitivní prohlášení, která můžete použít k přehodnocení toho, jak přemýšlíte o sobě a o ni, který přijde. Jsou také užitečné pro překonání negativní sebedůvěry. Skvělým příkladem afirmací v akci je čtyřletá Jessica, jež zažila obzvlášť skvělý den, jehož výsledkem je jeden z největších hitů na YouTube.

Vaším cílem je potvrdit a představit si věci, které chcete, aby se staly. Když se na tyto věci soustředíte, začnete věřit, že jich můžete dosáhnout a že jich dosáhnete, což vám pak umožní v jejich řešení jednat.

4. Zacvičte si

Je jen málo věcí, které jsou transformativnější než začít den fyzickou aktivitou. Ranní cvičení zvyšuje průtok krve, uvolňuje endorfiny a posiluje tělo. Připraví vás na nadcházející den, zvýší celkovou hladinu energie a pomůže vám zůstat v optimální kondici. Kromě toho četné studie ukázaly, že pravidelné cvičení vám může pomoci zvládat i příznaky deprese nebo úzkosti.

A rozhodně nemusíte vyrážet nikam do posilovny, abyste získali všechny tyto výhody. Rychlá procházka nebo lekce pilates či jógy u vás v obýváku jsou skvělým způsobem, jak odstartovat váš produktivní den.

Foto: Shutterstock

5. Nezapomeňte na výživnou snídani

Jídlo, které ráno konzumujete, má významný vliv na vaši náladu, hladinu energie a produktivitu. Proto by vaše ranní jídlo mělo být bohaté na živiny. Držte se dál od snídaní s vysokým obsahem cukru a místo toho přidejte vejce, řecký jogurt, avokádo, ořechová másla nebo ovesné vločky. Než se ale pustíte do jídla odstartujte den sklenicí plnou vody. Pitný režim je všeobecně alfou a omegou vašeho úspěšného dne. Nezapomínejte na něj. 

Foto: Shutterstock

Zdroj: Wikipedia Commons

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account