„Overnight oats“ s dušenými jablky a ořechy

Vytisknout recept
Chutná výživná svačinka vonící po skořici se dokonale hodí do podzimních sychravých dnů.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • lžička chia semínek
  • 100 ml Clever čerstvé mléko plnotučné
  • 4 lžíce jogurt Clever bílý s bifidokulturou
  • 1 jablko Česká Farma
  • skořice špetka soli
  • lžíce medu
  • vlašské ořechy a arašídové máslo na ozdobu

Instrukce

  • Jablko nakrájejte na menší kostičky.
  • Kostičky jablka dejte do hrnce, přidejte med, špetku soli, skořici a duste do měkka. Trvá to asi deset minut.
  • Mezitím si jednoduše smíchejte vločky, chia semínka, jogurt, mléko, špetku skořice. Nebojte se řidší konzistence: přes noc vločky a chia semínka tekutinu nasáknou.
  • Na dno uzavíratelných skleniček navrstvěte polovinu jablečné směsi.
  • Na jablečnou směs přidejte vločky a opět jablka.
  • Zavíčkujte a uložte přes noc do lednice.
  • Ráno stačí ozdobit arašídovým máslem a nasekanými ořechy.

Notes

TIP
Připravit můžete různé varianty kaší. Základem mohou být ovesné, ale i jiné vločky: zkuste třeba pohankové nebo rýžové.
Cena za 1 porci: 15 Kč
Zdroj: BILLA
Foto ilustrační: Shutterstock
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account