Práce na volné noze nebo z domova může vypadat jako sen, ale moje cesta k ní byla dlouhá a nelehká. V posledním zaměstnání jsem se setkávala s toxickým prostředím a nevhodným chováním nadřízených, což mi nakonec otevřelo oči. Bylo jasné, že potřebuji změnu. Nevěděla jsem přesně, co bych chtěla dělat, ale jedno bylo jisté – nechtěla jsem trávit devět hodin denně zavřená v kanceláři.

Sebeláskou k sebevědomí

Začala jsem sebezkoumáním svých schopností. Na papír jsem si vypsala všechny dovednosti a úspěchy, kterých jsem dosáhla. Seznam se ukázal překvapivě obsáhlý, a já jsem díky němu pochopila, že mám opravdu co nabídnout. Klíčem bylo překonat strach a naučit své zkušenosti efektivně prezentovat.

Virtuální asistentka: Moje nová identita

Do cesty mi vstoupil kurz pro virtuální asistentky. To by mohla být ta správná cesta? Rozhodla jsem se, že kurz absolvuji. A opravdu, otevřel mi dveře do nové kariéry. Najednou jsem měla možnost pomáhat podnikatelům, kterým chybí čas nebo znalosti na určité činnosti. Mohla jsem nabídnout flexibilitu a úsporu nákladů, aniž bych musela vyžadovat prostor nebo vybavení.

Ideální klient

Nejtěžší bylo najít toho pravého klienta. Po mnoha pokusech a chybách jsem si uvědomila, jak důležité je mít jasně definovaného ideálního klienta. Vytvořila jsem si profil na LinkedIn, zveřejnila jsem svou nabídku a s pomocí přátel se mi podařilo získat první zakázky.

Síť, která pracuje za vás

Neocenitelnou pomoc mi poskytlo i mé sociální okolí. Doporučení přátel a známých se ukázala být nejsilnější marketingovou strategií. Dnes mám klienty, kteří přicházejí a odcházejí, ale každý den se učím něco nového a posouvám své hranice.

Hledám nové výzvy

Nyní mám opět volnou kapacitu pro nového klienta! Pokud ve svém podnikání potřebujete pomoc a máte pocit, že si nevíte rady, podívejte se na můj profil na LinkedIn – https://www.linkedin.com/in/jitkakratochvilova/. Možná zjistíte, že právě virtuální asistentka je to, co zrovna hledáte. Mám hlavu plnou nápadů a věřím, že společně vymyslíme, jak bych vám mohla být nápomocná. Jsem připravena na nové výzvy a těším se na to, co přinese další den. 

Každý den v podnikání je skutečně dobrodružství. Právě nevyzpytatelnost a vzrušení činí práci na volné noze tak lákavou. Pokud uvažujete, že by to mohlo být i váš směr, ráda bych vám dodala odvahu. Vsaďte na sebe a jděte za svými sny! A i když zjistíte, že to není přesně to, co jste si představovali, zkušenost stojí za to. Držím vám palce!

Více informací o mne a mých plánech se dozvíte na https://ctyricitkavrytmujoudi.cz/

Zdroj / Autor: Jitka Kratochvílová
Foto: ze souhlasem Jitky Kratochvílové, Shutterstock.com

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account