Ikonické prostředí lyžařské Jizerské padesátky se stane skutečnou výzvou pro účastníky letošního závěrečného závodu Spartan. Velmi rozmanité tratě nabídne Spartan Trifecta Weekend 2024 v Bedřichově již 5. a 6. října 2024 a tento nezapomenutelný zážitek uzavře tuzemskou sezónu závodů Spartan.

V říjnu se můžeme těšit na víkend plný adrenalinu a těch nejnáročnějších zkoušek, které závody Spartan nabízí. Pro pomyslné uzavření letošní sezóny se na 5. a 6. října připravuje Spartan Trifecta Weekend 2024. Jeho jedinečnou atmosféru pocítíte hned při startu, který se odehraje na místě legendární lyžařské Jizerské 50. I bez sněhu a lyží si účastníci závodu užijí jedinečnou atmosféru a ducha výzvy této lokality. Bedřichov nabízí členité a výživné tratě, které jsou vhodné, jak pro zkušené sportovce, tak i pro začátečníky a diváky, kteří díky nabitému programu během víkendu poznají krásy okolních lesů. Závod Bedřichov Spartan Trifecta Weekend 2024 bude rozdělen do dvou dnů plných výzev. Na sobotu se připravují závody Super a Sprint, které prověří zdatné veterány i ty, kteří se závody teprve začínají. S výjimkou dětské kategorie Kids race přinese neděle ještě větší výzvy v podobě závodů Beast a Trail 10K. Obě tyto kategorie jsou určeny pro opravdu zkušené běžce, kteří chtějí otestovat své limity, nečekejte ale velké převýšení jako v Koutech. Všechny závodníky v cíli čeká skvělý pocit z překonání sebe sama, tričko a medaile.

„Start na místě legendární Jizerské 50 není jedinou unikátností tohoto závodu. Trať využívá přilehlé lesy a mírné kopce, které jsou běhatelné, a závodníkům nabídnou nezapomenutelné zážitky. Bedřichov se nachází mezi Jabloncem nad Nisou a Libercem, což zajišťuje snadnou dostupnost. Z obou měst je možné do Bedřichova jednoduše dojet městskou hromadnou dopravou,“ uvádí závod v Bedřichově Tereza Šolcová, CEU Managing Director Spartan Central Europe. Zároveň organizátoři prozrazují, že letošní závod bude nabízet vzrušující trasy, které závodníci asi nečekají s bonusem v závěru. Vhodnou kategorii si díky ideálnímu terénu v okolí Bedřichova najde každý, kdo chce otestovat svou vytrvalost. Nehledě na kategorii je však pro všechny, kteří plánují účast, důležitá pečlivá příprava, kterou se vyplatí nepodcenit.

Foto: se souhlasem organizátorů závodů Spartan
Foto: se souhlasem organizátorů závodů Spartan
Foto: se souhlasem organizátorů závodů Spartan

„Doporučujeme trénink zaměřený na sílu, vytrvalost a obratnost. Je důležité mít s sebou vhodnou výbavu, která zahrnuje pohodlnou a funkční obuv, dostatek vody a energii v podobě sportovních gelů nebo tyčinek. Při překonávání jednotlivých překážek je klíčová také taktika a strategie, které mohou výrazně ovlivnit váš výkon a výsledek,“ nabízí rady pro přípravu Tereza Šolcová.

I v Bedřichově bude pro závodníky a diváky připraven tradiční doprovodný festival, který začíná vždy ráno v den závodu. Návštěvníci se mohou těšit spartanský obchod, hudbu, jídlo, pití a různé aktivity jako je testování závodnických překážek nebo mini soutěže o hodnotné ceny. Ať už se rozhodnete otestovat svou fyzickou a duševní odolnost nebo se jen chcete na závod podívat, Spartan Trifecta Weekend 2024 vám nabízí dva dny plné nezapomenutelných zážitků.

Zdroj: Spartan

Foto: se souhlasem organizátorů závodů Spartan

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account