Tvorba parfému je umění. Symfonie zabalená do skleněného flakonu, kterou rozehrajete, kdykoliv si ji nanesete na kůži. Opravdové spojení vůní a umění přináší česká parfumérská značka Renier Perfumes. Její tvůrce, Renier Rodriguez, vytváří jedinečné vůně přímo v srdci Čech – v Praze, již od roku 2016.

Štětec plný inspirace

Renier vyrostl na Kubě v rodině výtvarných umělců, kde malovali již jeho děda i otec, který se věnoval také keramice a sochařství. Jeho cesta k parfémům začala fascinací vůní keramické hlíny, dřeva a olejů, které ho přivedly k myšlence pracovat s vůněmi. Vzhledem k nedostatku parfémářských škol na Kubě absolvoval akademii umění ve městě Camagüey. I přes počáteční obtíže se Renier nevzdal svého snu propojit malování s parfémy. Roku 2008 se rozhodl odejít do Španělska, kde potkal českou dívku a o rok později se s ní přestěhoval do Prahy, kde zůstal natrvalo. Zde se živil grafickým designem, ale stále se věnoval malování a jeho spojení s parfémy. Původně plánoval vytvářet parfémy, které by doplňovaly obrazy na výstavě, ale brzy přišel na to, že by mohl vytvářet parfémy inspirované konkrétními obrazy.

Při hledání informací o výrobě vůní narazil na jméno španělsko-francouzského parfémáře Daniela Josiera, kterého oslovil a požádal o výuku tvorby parfémů. Josier mu poslal 44 vzorků nejrůznějších vůní a tak začala Renierova cesta. Pod Josierovým vedením se učil rozeznávat jednotlivé přírodní složky i syntetické ingredience a spolu s ním vytvořil své první dva parfémy, Black Rain a Crystal Rain, které roku 2016 představil na výstavě v pražské galerii Černá labuť. Jednoho dne se ozvali lidé z obchodu v Dubaji, kteří chtěli koupit parfémy. Objednali si 25 kusů každé z obou vůní, které si všimli na Instagramu, a za tři týdny chtěli další stovku. V ten moment vznikla značka Renier Perfumes a od té doby se těšila samých úspěchů.

Renierovy obrazy slouží jako múza pro každý parfém, s každou vůní vytvořenou tak, aby zachytila esenci konkrétního uměleckého díla. Tak se každá lahvička stává plátnem, pečlivě propleteným vrstvami vůně a barev.

Parfémy, které vypráví i dávno zapomenuté příběhy

Úspěch jeho vůní a větší odvaha mu dovolili přizvat ke spolupráci další tvůrce a vedle kolekce Rain začal připravovat i kolekci Taíno, která je inspirovaná příběhy kmene Taino – původních indiánů, kteří obývali území dnešní Kuby. Mezi parfémy této kolekce naleznete i “Behique” parfém, který se stal finalistou prestižních cen Art and Olfaction Awards v roce 2020.

Za zmínku však stojí i Cacique, který byl pro Reniera zkouškou z parfémářské dospělosti: jde totiž o vůni s nejsložitější strukturou. Prvotním impulsem mu byla fialová barva označující náčelníka kmene Taíno – Cacique totiž v řeči kmene znamená náčelník. Už z prvního přičichnutí je cítit výrazný podíl přírodních složek i jejich vysoká kvalita. Sametově hebký a lehce štiplavý začátek, vás uchvátí téměř okamžitě. Za to vděčí mimo jiné jedné výjimečné ingredienci, a sice výtažku z keře Fabiana imbricata, která je hřejivá jako bazalka a zároveň svěží jako cypřiš. Roste v Patagonii a výtažek z ní tam dělá jediný řemeslník, který vyrobí jen 1 až 1,5 kila ročně. I díky tomu je parfém skutečně jedinečný.

Renierovy niche parfémy jsou více než jen vůně – je to pozvání k vstupu do smyslové odyseje, kde se umění a vůně prolínají. Ať už jste znalec niche parfémů nebo obdivovatel umění, u Renier Perfumes si jistě přijdete na své.

Novinka: Elegantní niche parfém s vůní čokolády

Parfém Baracoa je považovaný za nejelegantnější a nejjemnější vůni v portfoliu značky, slibuje intenzivní, ale zároveň intimní zážitek. Baracoa, pojmenovaná po nejstarším městě na Kubě, odkud pochází zakladatel značky Renier Rodriguez, nabízí uklidňující a podmanivou vůni čokolády. “Baracoa je vrcholem mé snahy o vytvoření skutečně rafinované vůně. Je to mocný, ale zároveň intimní parfém, který ztělesňuje eleganci a sofistikovanost,” říká Renier Rodriguez.

Foto: se souhlasem Renier Perfumes
Klíčové vlastnosti parfému Baracoa:
  1. Nejelegantnější a nejjemnější vůně v portfoliu Renier Perfumes
  2. Intenzivní, ale intimní charakter
  3. Výrazná čokoládová vůně pro uklidňující a komfortní zážitek

Renier Perfumes, založené v roce 2016, je známé svým inovativním přístupem k tvorbě parfémů. Každá vůně je inspirována konkrétním uměleckým dílem samotného Reniera Rodrigueze, čímž vzniká jedinečné spojení vizuálního a olfaktorického umění. “Naše parfémy nejsou jen vůně, jsou to příběhy zabalené do skleněných flakonů,” dodává Rodriguez. “S Baracoa jsem chtěl vytvořit vůni, která by byla stejně elegantní a sofistikovaná jako město, po kterém je pojmenována.”

Parfém Baracoa je nyní k dispozici ve vybraných luxusních parfumeriích po celém světě.

 

Zdroj: Renier Perfumes

Foto: se souhlasem Renier Perfumes

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account