Léto? To jsou hudební festivaly všeho druhu! Bez nich si většina z nás neumí teplé letní dny a noci vůbec představit. Ať už jste na současnou muziku nebo si rádi dopřejete něco divočejšího či vážnou hudbu, festivalové léto je v plném proudu. Vyrazte užít si hudbu plnými doušky! Víme, kam v srpnu můžete vyrazit.

5 tipů, kam vyrazit za festivalovým létem

Foto: Shutterstock

Josefovský Brutal Assault

7. – 10.8. 2024

Heavy metalový hudební festival je již tradiční akcí v prostoru vojenské pevnosti Josefov u Jaroměře, kde se během čtyř festivalových dnů představí na pódiích na 150 kapel z celého světa.

Starák Fest 

16. – 17.8. 2024

Dnes již legendární open air festival s nezapomenutelnou atmosférou. Starák Fest v Říčanech šlape jako hodinky od roku 2004! Do it yourself! V roce 2024 se můžete těšit na vystoupení kapely N.O.H.A, Skyline, Prago Union & Band a nebo DJ Trávy. Pokud se na festival chystáte s celou rodinou, pak na sobotní dopoledne je připraven program pro děti a divadelní představení Doktorská pohádka od Karla Čapka, kterou zahraje Komorní studio Áčko. 

TrutnOFF

22. – 25.8. 2024

Hudební festival TrutnOFF se uskuteční se v obvyklém termínu připomínajícím okupaci Československa sovětskými vojsky v roce 1968, tedy 22. – 25. srpna. Po sedmi letech se v loňském roce vrátil z brněnského exilu na svá původní loviště, do místa svého vzniku – pod hory na trutnovské Bojiště. Představí se na něm přes šedesát kapel všech žánrů. Trutnoff bude ve znamení oslav 40ti let od prvního pokusu o nezávislý festival.

Foto: Shutterstock

Tradiční Vizovické Trnkobraní

23. – 24.8. 2024

Tradiční letní švestkový festival Vizovické Trnkobraní se bude konat 23. a 24. srpna v areálu likérky R. Jelinek ve Vizovicích nedaleko Zlína.  Festival je multižánrovou kulturní přehlídkou, která zahrnuje vystoupení špiček české a slovenské hudební scény na dvou scénách, které doplňuje dětský koutek. Projekt je koncipován jako zábava pro celou rodinu.

Soundrack Poděbrady 2024

28.8. – 1.9. 2024

I v roce 2024 se v Poděbradech chystá Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady 2024, jeden z posledních letních hudebních festivalů se uskuteční v termínu 28. srpna až 1. září. V rámci oblíbeného doprovodného programu v Centrálním lázeňském parku se mohou návštěvníci těšit na koncerty, výstavy, aktivity pro děti a mnoho dalšího. Celý program Soundtrack festivalu proběhne pod širým nebem. Atraktivní doprovodný program v Centrálním lázeňském parku bude pro všechny návštěvníky zdarma.

Foto: Shutterstock

Zdroj: Kudy z nudy, Wikipedia Commons

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account