Je to můj nový objev. I když je trochu pracnější, ten výsledek za to stojí.
Ingredience na slaninovou marmeládu
jedno kilo slaniny (bez kůže)
60 mililitrů červeného balsamického octa
120 mililitrů javorového sirupu
6 lžic třtinového cukru
3 větší stroužky česneku
1 čajová lžička uzené papriky
půl čajové lžičky nahrubo namletého pepře
8 středních červených cibulí
120 mililitrů whisky (nemusí nutně být)
Slaninu nejdřív pomalu vyškvaříme. Pak ji scedíme. Na tuku ze slaniny (stačí dvě lžíce) opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Poté přihodíme koření, rychle osmahneme a nakonec přidáme další ingredience. Po dvaceti minutách vhodíme slaninu, pět minut prohřejme a uložíme do sklenic. Podáváme k masu, k salátu nebo k bramborám. v chaldu vydrží asi dva týdny, ale většinou ji sníme dřív.