Čeká vás a vaše ratolesti dlouhá cesta autem, vlakem nebo autobusem za letními zážitky? Zapomeňte na hry na tabletu nebo počítání protijedoucích autíček, které děti stejně zabaví jen na pár minut, a vyzkoušejte audio pohádky. Odborníci na celém světě se shodují, že čtení a poslech pohádek významně přispívá ke správnému rozvoji dětské osobnosti. A navíc děti spolehlivě zabaví než dorazíte do vaší letní dovolenkové destinace. Jaké audio pohádky ale dětem pustit? Vybrali jsme ty nejzábavnější přímo pro vás!

5 tipů na skvělé audio pohádky

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Valentýnka a narozeniny

Devítiletá Valentýnka je trochu snílek, trochu průzkumnice. Tahle kombinace z ní dělá neobyčejnou holčičku, která se dostává do dramatických i vtipných situací. Valentýnka žije s rodiči, babičkou, tetou, strýcem a psem Hugem ve starém domě se zahradou. A má tři nejlepší kamarády – Jonáše, Péťu, Zuzku, s nimiž se pouští do nejrůznějších dobrodružství. Jenže ta nakonec vždycky dopadnou jaksi jinak, než si Valentýnka představovala.

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Pohádka pro zlobivé bagry

Milá bagřátka, znáte pohádku o nenasytném bagrovi? Nebo o tom, jak Jeřáb, Míchačka a Lejzroň pomáhali bagřevici získat nevěstu? Případně o špindírovi jménem Karborund, co si nečistil zuby na lopatě, a díky tomu získal krásnou chalífovu dceru? Chcete se dozvědět, jak to dopadlo s bagrem, co dělal bugr a brajgl? Přečtěte si tuhle parádní knížku! Pohádky v ní jsou jako dělané pro všechny neposedné bagry, holčičky i kluky, co se rádi zasmějí i pobaví. Po takových vyprávěních budete mít samé krásné, legrační a veselé sny. Tak teď už uklidit písek, umýt drapák, vyčistit lopatu a spát! Svižné a vtipné příběhy Petra Stančíka pro děti od 6 let ilustrovala Galina Miklínová. 

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Dobrodruh

Malí robinsoni si z amazonského pralesa odnesou nezapomenutelné dobrodružství i jedno velké tajemství… Po pádu letadla se v nitru brazilské džungle ocitne čtveřice malých Britů: vášnivý čtenář cestopisů Fred, věčně nenaložená Con s fotografickou pamětí, zapálená přírodovědkyně Lila a její usoplený bráška Max. Už první dny strávené v zeleném pekle je utvrdí v tom, že rodina ani škola je na život daleko od civilizace dostatečně nepřipravily. Přesto si s vypětím všech sil a za cenu řady bolestivých omylů postupně opatří pitnou vodu a skromné jídlo, ba i oheň a přístřeší. Jednoho dne však jejich útočiště lehne popelem, a tak jsou nuceni na vlastnoručně postaveném voru plout po řece až k tajuplnému místu, které kdosi vyznačil na jimi nalezené mapě. Ovšem to, co malé objevitele čeká na konci jejich nebezpečného putování, dalece předčí i jejich nejdivočejší představy…

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

20 nejkrásnějších českých pohádek

České pohádky tak, jak je máme rádi! Velký komplet pro celou rodinu – 664 minut. Nejznámější pohádky ve skvělé interpretaci řady známých českých herců a hereček. Vyprávěné i dramatizované příběhy, které by neměly chybět v žádné rodinné fonotéce. Klasické zpracování určené nejmenším posluchačům i jejich rodičům a prarodičům. Kvalitně provedené nahrávky plné laskavé a přívětivé atmosféry a s hudebním doprovodem. Dvacet českých pohádek a navíc jako bonus původní dramatizace pohádky “Mrazík”.

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Dívka, která upíjela měsíc

Každý rok obětují lidé v Protektorátu jedno novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích, aby ochránili město před zlými kouzly. Jenže čarodějnice Xan není krutá – o opuštěné dítě se postará, nakrmí ho výživnou hvězdnou září a najde mu novou rodinu na druhé straně lesa. Avšak jednou se novorozená holčička omylem napije svitu měsíce a v její krvi začne kolovat magie. Xan tedy děvčátko pojmenuje Luna a vychová jej sama. Ale jak se blíží dívčiny třinácté narozeniny, kouzla začínají vyplouvat na povrch a Luna se nakonec bude muset postavit skutečnému zlu.

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Fiškus a vánoční skřítek

Děda Pettson sdílí domácnost s upovídaným kocourem Fiškusem, na kterého nedá dopustit, i když je s ním někdy těžší domluva než s rozmazleným dítětem. A tak když jeho milovaný kocourek prohlásí, že k blížícím se Vánocům si přeje jediné – spatřit na vlastní oči vánočního skřítka –, amatérský vynálezce se rozhodne mu to přání stůj co stůj vyplnit. Několik týdnů trvající tajná práce na mechanickém skřítkovi ovšem dědu Pettsona pořádně vyčerpá a s jejím výsledkem pořád není spokojen. Nebyly by to však Vánoce, čas zázraků, kdyby se starému farmáři s dobrým srdcem na poslední chvíli nedostalo tajemné pomoci…

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Boříkovy bláznivé lapálie

Lapálie správné party z Holešovic zná už nejedna generace. Spolu s Alešem, Mirkem, Čendou a Boříkem se smáli kluci i holky už v sedmdesátých letech minulého století, ale jejich lapálie jsou nadčasové a mohou potkat kohokoliv z vás i dnes. S kluky je to moc fajn a v podání Martina Dejdara se velmi dobře pobavíte!

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Bratři Lví srdce

Krásný, nevídaný a strhující příběh o odvaze, ale i strachu, smutku a bolesti, ale především o věrném přátelství, které zvítězilo nad smrtí, zradou a nenávistí, prožili sourozenci Jonatán a Karel zvaný Suchárek. Až ho poslechnete, pochopíte, že oba jsou skutečně hodni jména bratři Lví srdce.

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Správná pětka na útěku

Georgina, jíž nikdo neřekne jinak než George, strávila třetinu prázdnin doma na Kirrinu jen se svým psem Timem. Zbytek Správné pětky, její bratranci a sestřenice Julián, Dick a Anna, odjeli na dovolenou s rodiči. Jak radostné bylo jejich shledání, když se po dlouhých týdnech vítali na nádraží. Jejich milá kuchařka Johana si však zlomila nohu, a tak ji na chalupě dočasně zastupuje nepříjemná paní Sticková, s jejímž synem Edgarem se těžce snáší George, zatímco s jejich hafanem Salámem – vlastně Alanem, který jen salámovitě vypadá – si zase nesedl Tim. Jenže pak Georgeina maminka onemocní, tatínek s ní musí do nemocnice a dětem nezbývá než se Stickovými vyjít. Děti radši dovádí na čerstvém povětří, protože na Kirrinu je prostě krásně! Přitom toužebně hledí k ostrovu, kde už toho tolik zažily, nicméně výletu brání neopravený člun. Ale pozor: co se to tam děje? Páni, to je přece kouř! Někdo tam je!

Foto: se souhlasem Zlatá velryba

Mach a Šebestová

Mach a Šebestová, žáci třetí B., pes Jonatán a kouzelné sluchátko se Miloši Macourkovi, Petru Nárožnému, hudebnímu skladateli Luboši Fišerovi a malíři Adolfu Bornovi opravdu povedli. Směsice fantastických, okamžitě realizovaných nápadů v kombinaci s každodenní praxí devítiletých školáků, kořeněná pobaveným humorem dospělého vypravěče, je zábavná pro všechny věkové skupiny posluchačů. V kompletu pěti CD se dozvíme, co všechno díky kouzelnému sluchátku, jež plní každé přání, zažijí spolužáci Mach se Šebestovou za dobrodružství.

Foto: Shutterstock, se souhlasem Zlatá velryba

Zdroj: Wikipedia Commons

Autorka: Lucie Janotová

Tagy:
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account