Vege cizrnové karbanátky na gril
Ingredience
- 250 g cizrny v suchém stavu např. Druid
- 1 balení rostlinné alternativy mletého masa Vege burger se zeleninou Labeta
- 90 ml rostlinného oleje
- 190 ml vody
- 1 lžička soli
- bylinky vhodné na vaření luštěnin saturejka, tymián atd.
- kukuřičná strouhanka na zahuštění např. Druid
- 2 lžičky koření orientálního stylu Indie
- 2 stroužky česneku
- K podávání česnekový jogurtový dip s čerstvým koriandrem
Instrukce
- Jako první přes noc namočte cizrnu do osolené vody. Druhý den vodu slijte a cizrnu uvařte podle návodu do měkka. Při vaření můžete do vody přidat bylinky. Směs na vege burger připravte podle návodu a nechte nabobtnat. Cizrnu v malém robotu rozsekejte na jemno, smíchejte se směsí na vege burger, ochuťte solí, kořením, česnekem a zahustěte strouhankou tak, aby šly v ruce tvořit menší karbanátky. Opékejte na grilu do zlatova. Cizrnové karbanátky jsou výborné s různými druhy dipů, nejoblíbenější je jogurtový s česnekem.
TIP:
- Výhoda těchto karbanátků je, že jim můžete dát pokaždé jiný nádech. Stačí do směsi přidat 1 lžičku marockého koření, jogurt ochutit ajvarem a máte zcela novou chuť.