Směs na vege burger má daleko širší využití, než se může zdát. Osvědčila se nám kombinace s luštěninami, díky kterým máte ze směsi více porcí. Na grilovačce rádi ochutnají nejen vegetariáni.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
250gcizrny v suchém stavunapř. Druid
1balení rostlinné alternativy mletého masaVege burger se zeleninou Labeta
90mlrostlinného oleje
190mlvody
1lžička soli
bylinky vhodné na vaření luštěninsaturejka, tymián atd.
kukuřičná strouhanka na zahuštěnínapř. Druid
2lžičky koření orientálního styluIndie
2stroužky česneku
K podávání česnekový jogurtový dip s čerstvým koriandrem
Instrukce
Jako první přes noc namočte cizrnu do osolené vody. Druhý den vodu slijte a cizrnu uvařte podle návodu do měkka. Při vaření můžete do vody přidat bylinky. Směs na vege burger připravte podle návodu a nechte nabobtnat. Cizrnu v malém robotu rozsekejte na jemno, smíchejte se směsí na vege burger, ochuťte solí, kořením, česnekem a zahustěte strouhankou tak, aby šly v ruce tvořit menší karbanátky. Opékejte na grilu do zlatova. Cizrnové karbanátky jsou výborné s různými druhy dipů, nejoblíbenější je jogurtový s česnekem.
TIP:
Výhoda těchto karbanátků je, že jim můžete dát pokaždé jiný nádech. Stačí do směsi přidat 1 lžičku marockého koření, jogurt ochutit ajvarem a máte zcela novou chuť.