Semínkové krekry | Ženy s.r.o.

Semínkové krekry

Vytisknout recept
Semínkový čtyřboj v tomto receptu má pro naše zdraví mnoho benefitů v podobě omega 3 mastných kyselin, hořčíku, vitaminu E či železa. Doplnění o piniové ořechy obsahující vitamin B1 povyšuje tento recept na nutričně vyváženou pecku.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 12 minutes
Celkový čas 27 minutes
Porce
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Těsto na 1 plech krekrů – asi 4 porce k pomazánce:

  • 160 g směsi semínek podle vaší chuti v našem receptu je použita směs slunečnicových, lněných, sezamových a dýňových semínek a k tomu piniové oříšky
  • 70 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva lze vynechat
  • 20 g řepkového oleje
  • 50 g studené vody
  • 1 lžička hrubozrnné soli

Vajíčková pomazánka:

  • 4 vejce vařená 8 minut
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce žervé
  • 1 lžička solného květu
  • můžete zjemnit majonézou

Instrukce

  • Promíchejte v míse všechny suché suroviny včetně soli. Přidejte vodu a olej a zpracujte v těstíčko. Nejlépe to jde stěrkou a rukama. Těsto vyklopte na silikonovou podložku nebo pomoučený vál a propracujte tak, aby příliš nelepilo.
  • Připravte si plech a dva pečicí papíry. Rozpalte troubu na 180 stupňů.
  • Těsto vyválejte mezi dvěma papíry v tenkou, jen 2–3 mm vysokou placku. Tu rádýlkem nebo vhodným nožem rozkrájejte na stejné tvary, přibližně obdélníky.
  • Přesuňte je i s pečicím papírem na plech. Rozdělte jednotlivé krekry po plechu opatrně tak, aby mezi sebou měly malé mezery. Pečte asi 12 minut. Krekry se hodí k letnímu grilování, pomazánkám nebo jako zdravější varianta večerního zobání.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
1 Komentář
  1. 5 stars
    Moc dobré a zdravé.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account