Univerzální linecké těsto

Vytisknout recept
Linecké těsto je velký český oblíbenec a k tomu má mnoho využití. Ať už použijete k slepování marmeládu nebo lískooříškovou pomazánku, ve spojení s jemným křupavým těstem vytvoříte tu pravou magii chutí.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 0 individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 300 g hladké mouky Babiččina volba
  • 200 g měkkého másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • + citronová kůra
  • + kakao na tmavé těsto

K dokončení:

  • Marmelády – malinová rybízová, švestková povidla, třešňová
  • Slaný karamel lískooříšková pomazánka
  • Různé druhy čokoládových polev – hořká mléčná, ruby, bílá
  • Ořechy ořechová drť, lyofilizované ovoce

Instrukce

  • Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.
  • Ať už světlé, nebo tmavé těsto vyválejte asi na 3 mm, vykrajujte oblíbené tvary a podle fantazie zdobte marmeládou, krémy, máčejte v čokoládě, sypte ořechy a zdobte sušeným ovocem.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
2 Komentářů
  1. JindřiškaBurešová 11 měsíců ago

    5 stars
    Linecké je výborné cukroví.

  2. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Krásné a dobré sušenky.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account