Za letního provozu v červenci 2020 se Drůbežářskému závodu Klatovy podařilo neočekávané. Bez přerušení výroby zmodernizovali stávající porcovací linku a nově tak došlo k zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na neuvěřitelných 7500 kusů za hodinu. Celková proměna tak významně zlepšila i kvalitu řezů, rychlost produkce, a i výslednou kvalitu výrobku. A jako první v České republice zavedli robotické vykoštění stehen, při kterém roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu.  
„Naším cílem bylo inovovat stávající technologické procesy, a to vše v co nejkratším možném čase a zároveň bez přerušení výroby. Tento husarský kousek se nám podařil, a tak můžeme být náležitě pyšní na to k jak velkému posunu došlo. Nejen že se nám zvýšil výkon o 1500 kusů za hodinu, ale s výrazným zlepšením řezu se zrychlila i produkce a významný dopad to má i na výslednou kvalitu výrobku, díky které se už dnes řadíme mezi nejlepší západoevropské podniky“, uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy, Ing. Karel Vařeka.
 „Jako první v České republice jsme také zavedli robotické vykoštění stehen, kde roboti umí pracovat a reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny i kvality procesu výroby. Jsme tak náležitě pyšní, že i v nelehké době na trhu, se nám stále daří přicházet v první řadě s novinkami, které zákazníci umí ocenit a zároveň nás těší, že můžeme zaručit ty nejmodernější a nejefektivnější výrobní postupy“, dodává Ing. Karel Vařeka. 
Společnost s více než padesátiletou tradicí se výrazně zasadila o využívání těch nejmodernějších světových technologií při zpracování drůbežího masa. Jejich produkty získávají řadu ocenění a patří ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu. Společnost je tak pravým důkazem toho, že česká kvalita potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. 
Vedle modernizace technologických procesů zpracování drůbežího masa se společnost Drůbežářský závod Klatovy na trhu v posledním roce objevuje i ve spojitosti s unikátním výrobkem – Kuřecí mleté maso, které obsahuje jako jediný výrobek na trhu 100% mletého kuřecího masa a získalo v roce 2019 prestižní ocenění KLASA.  
Tyto investice do nejmodernějších technologií umožnili společnosti zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu omezuje výrobní možnosti. 
 
—————————————————————————————————————————-
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account