Za letního provozu v červenci 2020 se Drůbežářskému závodu Klatovy podařilo neočekávané. Bez přerušení výroby zmodernizovali stávající porcovací linku a nově tak došlo k zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na neuvěřitelných 7500 kusů za hodinu. Celková proměna tak významně zlepšila i kvalitu řezů, rychlost produkce, a i výslednou kvalitu výrobku. A jako první v České republice zavedli robotické vykoštění stehen, při kterém roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu.
„Naším cílem bylo inovovat stávající technologické procesy, a to vše v co nejkratším možném čase a zároveň bez přerušení výroby. Tento husarský kousek se nám podařil, a tak můžeme být náležitě pyšní na to k jak velkému posunu došlo. Nejen že se nám zvýšil výkon o 1500 kusů za hodinu, ale s výrazným zlepšením řezu se zrychlila i produkce a významný dopad to má i na výslednou kvalitu výrobku, díky které se už dnes řadíme mezi nejlepší západoevropské podniky“, uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy, Ing. Karel Vařeka.
„Jako první v České republice jsme také zavedli robotické vykoštění stehen, kde roboti umí pracovat a reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny i kvality procesu výroby. Jsme tak náležitě pyšní, že i v nelehké době na trhu, se nám stále daří přicházet v první řadě s novinkami, které zákazníci umí ocenit a zároveň nás těší, že můžeme zaručit ty nejmodernější a nejefektivnější výrobní postupy“, dodává Ing. Karel Vařeka.
Společnost s více než padesátiletou tradicí se výrazně zasadila o využívání těch nejmodernějších světových technologií při zpracování drůbežího masa. Jejich produkty získávají řadu ocenění a patří ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu. Společnost je tak pravým důkazem toho, že česká kvalita potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.
Vedle modernizace technologických procesů zpracování drůbežího masa se společnost Drůbežářský závod Klatovy na trhu v posledním roce objevuje i ve spojitosti s unikátním výrobkem – Kuřecí mleté maso, které obsahuje jako jediný výrobek na trhu 100% mletého kuřecího masa a získalo v roce 2019 prestižní ocenění KLASA.
Tyto investice do nejmodernějších technologií umožnili společnosti zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu omezuje výrobní možnosti.
—————————————————————————————————————————-
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz
Drůbežářský závod Klatovy se opět zařadil mezi světovou technologickou špičku v oblasti zpracování a porcování masa
-
Hit tohoto léta – brusinko ibiškový detox
AlenaŠveňhová||Krása a zdraví
Osvěžující a léčivý: Domácí čaj z ibišku a brusinek pro každodenní vitalitu Pro tento jednoduchý detox postačí do vroucí...
-
Rýmovníková mast
JanaBeranová||Krása a zdraví
Ach jo, už je to tu zase. Každoroční rýmičková sezona nabírá na intenzitě. Už to skolilo i mladší dítě,...
-
Revma život – první den konce
Naděžda ŠvestkováŠvestková||Krása a zdraví
Ahoj všem. Tak jsem začala. Sepsala jsem si všechny možnosti různě vygooglené i nevygooglené které mi můžou pomoci zlepšit...
-
Nové nadýchané omelety KetoMix
MarieP||Krása a zdraví
KetoMix dieta nabízí nově dvě příchutě omelet – pažitkovo-cibulovou a s příchutí sýra a slaniny. Obě mají maximálně snížený obsah...
-
Banány ANO-NE?
Zdeňka Zajíčková||Krása a zdraví
Banány nám škodí To je neuvěřitelná drzost tohle tvrdit, bavíme se tady přeci o té úžasné superpotravině, obsahující řadu...
-
Nestav zeď, upeč chleba – KVÁSKOVÝ
KátfaKátfoucí||Krása a zdraví
Tajemství domácího kváskového chleba: Od kvásku po hotový bochník Chleba je takové jedno velké téma, na které se dá...
-
Meloun osvěží a blahodárně působí na naše tělo
Evabel||Krása a zdraví
Meloun vodní, botanicky lubenice obecná, je jeden ze dvou hlavních druhů melounu. Přestože vypadá jako ovoce, je to zelenina....
-
Není kefír jako kefír aneb domací kefír z Tibetské houby
lucievelebilova||Krása a zdraví
V dnešní době je opravdu náročné sehnat zdravé plnohodnotné potraviny. Celých 60% imunitního systému se tvoří ve střevech. To...