Jíst fíky je dobrý nápad z několika důvodů:
Nutriční hodnota: Fíky jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů, včetně vápníku, draslíku, železa a hořčíku. Jsou také nízkokalorickou potravinou.
Zdraví střev: Vláknina v fících podporuje zdraví střev a může pomoci při trávicích problémech, jako je zácpa.
Antioxidanty: Fíky obsahují antioxidanty, které chrání tělo před poškozením volnými radikály.
Energie: Obsahují přirozené cukry, což znamená, že mohou posloužit jako rychlý zdroj energie.
Chutná občerstvující pochoutka: Fíky jsou sladké a chutné, což je dělá skvělým snackem nebo přísadou do různých pokrmů.
Vzhledem k jejich výživovým výhodám a chutnosti může být konzumace fíků zahrnuta do vyvážené stravy.
Zdroj: Wikipedia Commons
Autor a foto: Nela Vávrová
mám je ráda,..jsou slaďoučké jako med
Mekkoucke, ted je sezona, tak se daji i za par kacek, jen rychle hniji…