chlebíček

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Na těsto
  • 200 g BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU
  • SNĚHOVÉHO PEČIVA
  • 125 g teplé vody 50–55 °C
  • 1 špetku soli
  • 50 g cukru krupice
  • ½ citronu
  • 150 g BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU LITÝCH
  • A TŘENÝCH MOUČNÍKŮ
  • 12 g kypřicího prášku
  • 70 g másla
  • 70 g mléka
  • 120 g kandovaného ovoce
  • 120 g vlašských ořechů
  • Na polevu
  • 100 g hořké čokolády
  • 20 g kokosového oleje

Instrukce

  • Do čisté mísy od robota přesně odvážíme směs - BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU a přidáme špetku soli a vodu ohřátou na 50–55 °C. Promícháme.
  • Tuto směs začneme šlehat v robotu s použitím balónové metly na střední rychlost (stupeň 4 z 8)*. Jakmile se začne tvořit vyšší vrstva pěny (podobná pěně u piva; cca po 4 minutách), přisypeme krupicový cukr.
  • Takto šleháme celkem 20 minut.
  • Po uplynutí 20 minut rychlost lehce zvýšíme (max. o 1 stupeň) a šleháme ještě další 2 minuty.
  • Po 22 minutách získáme velmi pevný lesklý sníh.
  • Do sněhu nastrouháme kůru z půlky citronu a kápneme trochu citronové šťávy.
  • Dále přilijeme mléko a rozpuštěné vychladlé máslo.
  • Jemně zamícháme.
  • Dále přidáme většinu směsi BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU LITÝCH
  • A TŘENÝCH MOUČNÍKŮ (trochu si necháme stranou) a kypřicí prášek.
  • Ve zbytku směsi obalíme nalámané ořechy a kandované ovoce a pak je stěrkou také jemně vmícháme do směsi (tím, že je takto obalíme, nespadnou nám v těstě dolů).
  • Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme.
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, program horko-dolní ohřev, zhruba 1 hodinu. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme chlebíček zvrchu alobalem. Zda je chlebíček hotový, ověříme známým testem se špejlí. Špejli zapíchneme do těsta, pokud nelepí, když ji vytáhneme, máme hotovo.
4 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Jistě dobrota, ale nezkoušela jsem zatím.

  2. 5 stars
    Zajímavý recept. Bude jistě moc dobrý.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account