chlebíček
Ingredience
- Na těsto
- 200 g BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU
- SNĚHOVÉHO PEČIVA
- 125 g teplé vody 50–55 °C
- 1 špetku soli
- 50 g cukru krupice
- ½ citronu
- 150 g BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU LITÝCH
- A TŘENÝCH MOUČNÍKŮ
- 12 g kypřicího prášku
- 70 g másla
- 70 g mléka
- 120 g kandovaného ovoce
- 120 g vlašských ořechů
- Na polevu
- 100 g hořké čokolády
- 20 g kokosového oleje
Instrukce
- Do čisté mísy od robota přesně odvážíme směs - BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU a přidáme špetku soli a vodu ohřátou na 50–55 °C. Promícháme.
- Tuto směs začneme šlehat v robotu s použitím balónové metly na střední rychlost (stupeň 4 z 8)*. Jakmile se začne tvořit vyšší vrstva pěny (podobná pěně u piva; cca po 4 minutách), přisypeme krupicový cukr.
- Takto šleháme celkem 20 minut.
- Po uplynutí 20 minut rychlost lehce zvýšíme (max. o 1 stupeň) a šleháme ještě další 2 minuty.
- Po 22 minutách získáme velmi pevný lesklý sníh.
- Do sněhu nastrouháme kůru z půlky citronu a kápneme trochu citronové šťávy.
- Dále přilijeme mléko a rozpuštěné vychladlé máslo.
- Jemně zamícháme.
- Dále přidáme většinu směsi BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU LITÝCH
- A TŘENÝCH MOUČNÍKŮ (trochu si necháme stranou) a kypřicí prášek.
- Ve zbytku směsi obalíme nalámané ořechy a kandované ovoce a pak je stěrkou také jemně vmícháme do směsi (tím, že je takto obalíme, nespadnou nám v těstě dolů).
- Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, program horko-dolní ohřev, zhruba 1 hodinu. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme chlebíček zvrchu alobalem. Zda je chlebíček hotový, ověříme známým testem se špejlí. Špejli zapíchneme do těsta, pokud nelepí, když ji vytáhneme, máme hotovo.
Jistě dobrota, ale nezkoušela jsem zatím.
Chapu
Zajímavý recept. Bude jistě moc dobrý.
Ano 🙂