Do čisté mísy od robota přesně odvážíme směs - BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU a přidáme špetku soli a vodu ohřátou na 50–55 °C. Promícháme.
Tuto směs začneme šlehat v robotu s použitím balónové metly na střední rychlost (stupeň 4 z 8)*. Jakmile se začne tvořit vyšší vrstva pěny (podobná pěně u piva; cca po 4 minutách), přisypeme krupicový cukr.
Takto šleháme celkem 20 minut.
Po uplynutí 20 minut rychlost lehce zvýšíme (max. o 1 stupeň) a šleháme ještě další 2 minuty.
Po 22 minutách získáme velmi pevný lesklý sníh.
Do sněhu nastrouháme kůru z půlky citronu a kápneme trochu citronové šťávy.
Dále přilijeme mléko a rozpuštěné vychladlé máslo.
Jemně zamícháme.
Dále přidáme většinu směsi BEZLEPKOVÁ SMĚS PRO PŘÍPRAVU LITÝCH
A TŘENÝCH MOUČNÍKŮ (trochu si necháme stranou) a kypřicí prášek.
Ve zbytku směsi obalíme nalámané ořechy a kandované ovoce a pak je stěrkou také jemně vmícháme do směsi (tím, že je takto obalíme, nespadnou nám v těstě dolů).
Těsto nalijeme do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, program horko-dolní ohřev, zhruba 1 hodinu. Po prvních 20 minutách pečení přikryjeme chlebíček zvrchu alobalem. Zda je chlebíček hotový, ověříme známým testem se špejlí. Špejli zapíchneme do těsta, pokud nelepí, když ji vytáhneme, máme hotovo.