Laty

Vytisknout recept
Laty, patenty, bramborové placky. Všude se tomu říká trochu jinak 🙂 Jednoduché a výborné jídlo z pár ingrediencí, jenom časově náročnější na pečení na plotně. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme. Osolíme, přidáme vejce a postupně i hladkou mouku.
Vše propracujeme v nelepivé těsto. Ideální je uvařit si brambory den předem. Poté postupně válíme placky, které opékáme na plotně nebo na suché pánvičce. Upečenou latu potřeme máslem nebo rozpuštěným sádlem, dále povidly a zasypeme mákem s cukrem.
 
 
ks - mák
1kg - brambory
2ks - vejce
ks - povidla
200g - mouka hladká
2špetka - sůl
ks - moučkový cukr
250g - máslo/ sádlo
příprava - 40
vaření - 60
Kategorie Dezert
Uvařila MarieBělíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account