Lečo
Ingredience
- cibule 2 ks
- paprika bílá 8 ks
- nejlépe slovenská
- rajče 8 ks
- nebo podle velikosti
- vepřové sádlo 2 PL
- sůl
- pepř
- čerstvě mletý
- klobása pikantní 200 g
- maďarská lze použít i jinou uzeninu, třeba i měkký salám
- vejce 3 ks
- chleba
- čerstvý k podávání
Instrukce
- Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky zbavte semen a nakrájejte na kratší proužky, rajčata nakrájejte nahrubo. V široké a hluboké pánvi rozpalte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriky a krátce poduste. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, zakryjte a nechte za občasného míchání 10 minut dusit.
- Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka a vmíchejte k leču a prohřejte. Nakonec ztlumte plamen, do leča rozklepněte vejce, nemíchejte, jen je osolte a opepřete, přiklopte a ještě 2–3 minuty duste. Podá-vejte s chlebem.
Krásně vypadá. Lečo máme moc rádi.
Lečo u nás moc milujeme… mňam
Je to takova lahoda, co dum dal, zbytecny nevyhazujeme 🙂