Go Back
+ servings

Lečo

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • cibule 2 ks
  • paprika bílá 8 ks
  • nejlépe slovenská
  • rajče 8 ks
  • nebo podle velikosti
  • vepřové sádlo 2 PL
  • sůl
  • pepř
  • čerstvě mletý
  • klobása pikantní 200 g
  • maďarská lze použít i jinou uzeninu, třeba i měkký salám
  • vejce 3 ks
  • chleba
  • čerstvý k podávání

Instrukce

  • Cibuli nakrájejte nadrobno, papriky zbavte semen a nakrájejte na kratší proužky, rajčata nakrájejte nahrubo. V široké a hluboké pánvi rozpalte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte papriky a krátce poduste. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, zakryjte a nechte za občasného míchání 10 minut dusit.
  • Mezitím nakrájejte klobásu na kolečka a vmíchejte k leču a prohřejte. Nakonec ztlumte plamen, do leča rozklepněte vejce, nemíchejte, jen je osolte a opepřete, přiklopte a ještě 2–3 minuty duste. Podá-vejte s chlebem.