Můj rychlooběd
Ingredience
- 70 g těstovin z tvrdé pšenice
- 100 g dýně hokkaido
- 100 g mrkve
- 1 lžíci Lučiny
- 1 lžičku sýru Grana Padano
- citron
- 1 lžičku medu
- 1 lžičku zázvoru
Instrukce
- 1
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.
- 2
- Dýni a mrkev nakrájíme a pečeme v troubě na papíru na pečení při 190 °C doměkka (můžeme je i uvařit místo pečení).
- 3
- Když je zelenina měkká, vidličkou ji rozmačkáme a vymícháme do kaše.
- 4
- Na pánvi nebo v hrnci ji smícháme s vodou (množství vody přidej postupně podle toho, jakou hustou chceš omáčku), medem, Lučinou, troškou citronové šťávy a zázvorem.
- 5
- Na talíř si naložíme uvařené těstoviny, polijeme omáčkou a posypeme sýrem.
- 6
- Podle chuti dozdobíme čerstvými bylinkami.
Prima. To vyzkouším.
dýni a mrkev spolu taky mohu, mňam 🙂
Kořeněná zelenina je skvělá teď na podzim ❤️