Margot buchta
Ingredience
- Cukr krystal
- 250 g
- Polohrubá mouka
- 400 g
- Olej
- 250 ml
- Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks
- Vanilkový cukr
- 1 ks
- Vejce
- 2 ks
- Čokoládová tyčinka Margot
- 2 ks
- Smetana
- 250 ml
- Rum
- 50 ml
- Poleva
- Máslo
- 150 g
- Cukr moučka
- 150 g
- Kakao
- 50 g
- Rum
- 40 ml
- Kokos
Instrukce
- Čokolády Margotky nastrouhejte na struhadle najemno.
- V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nastrouhanou Margotku. Přidejte vejce, olej, smetanu a rum a vše důkladně promíchejte.
- Takto hotovou směs nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C cca 30 minut. Hotovou buchtu vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
- Poleva
- Na polevu vyšlehejte změklé máslo s cukrem, přidejte kakao a rum. Takto připravenou polevou potřete vychladlou buchtu, na závěr posypejte strouhaným kokosem a pak ji nechte vychladnout alespoň hodinu v ledničce.
Moc dobrá buchta. Také jsem ji už pekla.
Rychlovka a dobrá
dělávala jsem, když byly děti malé, tak dlouho už létá recept “po světě”. Ale dnes peču zdravě, a tohle rozhodně není zdravé 🙂
To ne, ale pro děti a návštěvu nejlepsi
Tak tuhle buchtu máme s manželem hodně rádi! Vynikající! 🙂
Ano margotka je velmi znama, ja uz od ditete pekla s maminkou a koukala 🙂
U nás to taky pekla maminka. Možná i babička. A pokud má člověk rád margotku, tak je to vynikající dobrota ke kávě. 🙂