Go Back
+ servings

Margot buchta

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Cukr krystal
  • 250 g
  • Polohrubá mouka
  • 400 g
  • Olej
  • 250 ml
  • Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks
  • Vanilkový cukr
  • 1 ks
  • Vejce
  • 2 ks
  • Čokoládová tyčinka Margot
  • 2 ks
  • Smetana
  • 250 ml
  • Rum
  • 50 ml
  • Poleva
  • Máslo
  • 150 g
  • Cukr moučka
  • 150 g
  • Kakao
  • 50 g
  • Rum
  • 40 ml
  • Kokos

Instrukce

  • Čokolády Margotky nastrouhejte na struhadle najemno.
  • V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nastrouhanou Margotku. Přidejte vejce, olej, smetanu a rum a vše důkladně promíchejte.
  • Takto hotovou směs nalijte na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C cca 30 minut. Hotovou buchtu vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
  • Poleva
  • Na polevu vyšlehejte změklé máslo s cukrem, přidejte kakao a rum. Takto připravenou polevou potřete vychladlou buchtu, na závěr posypejte strouhaným kokosem a pak ji nechte vychladnout alespoň hodinu v ledničce.