Ratatouille
Ingredience
- 1 lilek
- 5 paprik nejlépe různých barev
- 2 menší cukety
- 4 stroužkyčesneku
- 3 lžíceolivového oleje
- 2 cibule
- sůl
- 2 lžícesušených provensálských bylinek
- 1 konzervaloupaných celých rajčat Podravka
- velká miska
- čerstvých bylinek tymián, oregano, bazalka
- 1 dclbílého vína
- K dochucení:třtinový cukr balzamikový ocet
- Na ozdobu:bazalka kvetoucí snítky tymiánu či oregana, kvetoucí snítky levandule
Instrukce
- Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na přibližně stejné kousky, česnek stačí oloupat a přepůlit.
- V kastrolu rozehřejeme olivový olej a postupně za občasného promíchání přidáváme zeleninu. Začneme lilkem, po několika minutách přidáme cibuli, česnek, sůl a provensálské koření. Po dalších několika minutách papriky, na závěr rajčata a cukety. Hned po nich nalijeme do směsi víno, zakryjeme pokličkou a necháme ještě asi 30 minut dusit.
Moc dobré jídlo.
No, hned se mi vybavil film! 😀 Ale jinak jedno z vynikajících jídel! A přesně – rychlé a zdraví. 🙂
ano…
dobrota, kterou si rádi uděláme 🙂
Sezónní, rychlé, zdravé….