Go Back
+ servings

Ratatouille

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 lilek
  • 5 paprik nejlépe různých barev
  • 2 menší cukety
  • 4 stroužkyčesneku
  • 3 lžíceolivového oleje
  • 2 cibule
  • sůl
  • 2 lžícesušených provensálských bylinek
  • 1 konzervaloupaných celých rajčat Podravka
  • velká miska
  • čerstvých bylinek tymián, oregano, bazalka
  • 1 dclbílého vína
  • K dochucení:třtinový cukr balzamikový ocet
  • Na ozdobu:bazalka kvetoucí snítky tymiánu či oregana, kvetoucí snítky levandule

Instrukce

  • Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na přibližně stejné kousky, česnek stačí oloupat a přepůlit.
  • V kastrolu rozehřejeme olivový olej a postupně za občasného promíchání přidáváme zeleninu. Začneme lilkem, po několika minutách přidáme cibuli, česnek, sůl a provensálské koření. Po dalších několika minutách papriky, na závěr rajčata a cukety. Hned po nich nalijeme do směsi víno, zakryjeme pokličkou a necháme ještě asi 30 minut dusit.