Židovské bramboráčky

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • sladké brambory 650 g
  • borůvky 200 g
  • plnotučný bílý jogurt 100 g
  • zelená jablka 5 ks
  • cibule 2 ks
  • strouhanky 60 g
  • vejce 2 ks
  • cukr 80 g + lžička navíc
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • celá skořice 1 ks
  • rostlinný olej na smažení
  • citron ½
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na kostičky, vložíme je do hrnce, přidáme skořici, citronovou šťávu a cukr a vše na mírném ohni vaříme 20 minut, aby jablka změkla, ale nerozpadala se. Přidáme umyté borůvky a vaříme dalších 5 minut. Poté stáhneme z plotny a směs necháme asi 15 minut zchladnout.
  • Sladké brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme. Vše vložíme do mísy, přidáme strouhanku, vejce, prášek do pečiva, 1 lžičku cukru, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
  • Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a po lžících do něj vkládáme směs a opékáme asi 8 minut z obou stran, dokud se bramboráčky nezabarví dozlatova.
2 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Mohu vyzkoušet.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account