Zavařujeme lečo

Vytisknout recept

Všechnu zeleninu si dobře umyjeme a do různých misek nakrájíme

na proužky (nebo jak to máte rádi).

Rajčata lze předem spařit a oloupat - (dáme si vařit vodu, rajčata do kříže

nařízneme a vložíme na chvilku do vroucí vody, pak jdou lehce loupat).

Do velkého hrnce nalijeme všechny výše popsané přísady a necháme svařit,

pak přidáme cibuli, asi 2 minuty restujeme, přidáme papriky a dalších

5 minut dusíme. Nejlépe pod pokličkou. Nakonec přidáme rajčata i se šťávou.

Dusíme dalších 5 minut, takže doba varu všeho je asi 12 minut s tím,

že ale nesmíte počítat tu dobu, než se papriky začnou dusit a pak ta rajčata.

Vše je asi otázka 20 minut dohromady.

Můžeme ochutnat, zda nám nálev přijde dost slaný,

případně před koncem varu ještě dosolíme malinko.

Mezitím, co jsme dusili zeleninu, si umyjeme jarem sklenice a víčka

a poté je ještě vypaříme horkou vodou.

Uvařené lečo přendáme do sklenic, tak aby nahoře bylo dost šťávy,

zavíčkujeme a zkusíme, zda sklenice netečou.

Poté je zavaříme při 85°C na 15 - 20 minut.

Já dávám do trouby, na vyšší plech dám utěrku, sklenice, zaliju horkou vodou

a nechávám 15 minut.

Poté sklenice vyndáme a otočíme na utěrku dnem vzhůru.

V tomto stavu necháme vychladnout.

V zimě jako když to najdete :-).

Dnes máme z cca 4 kg zeleniny 6 sklenic.

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 
 
1kg - rajčata hezky vyzrálá
1kg - papriky
1/2kg - cibule
1lžička - sůl
1lžíce - olej
1lžíce - ocet
ks - voda dle potřeby
1lžíce - cukr
příprava - 30
vaření - 20
Kategorie Přílohy
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account