rizoto rizi pizi
Ingredience
- 120 g natural rýže hnědá
- 60 g hrách zelený
- 1100 ml voda
- 2 lžička sůl
- 2 lžička olivový olej
Instrukce
- Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
- 2
- Do 600 ml vařící osolené vody nasypat hnědou rýži, vařit 20 minut mírným varem, sebrat malé množství pěny z hladiny. Slít přebytečnou vodu a nechat odstát 20 minut pod pokličkou. Scezený hrách nasypat do 500 ml nové vody, přivést k varu, osolit a vařit 20 minut.
- 3
- Smíchat rýži a hrách dohromady. Omastit olejem.
Ano to určitě.
Dobrota. Přidala bych také nějaké maso.
Vařila jsem ho zrovna včera. 🙂 Ale přidala jsem kukuřici a krůtí maso.
Děkuji. Já mám dneska k tomu krůtí. A tohle je tim pádem od včerejška jen jako příloha. Včera nebyla chuť v tom vedru.
jistě chutná dobrota 🙂
Klasika, kt. Se zavděčíme všem.